Obavijesti

Sport

Komentari 56

Belgijci o Modriću: Zvijezda, ali nema karakteristike zvijezde...

Belgijci o Modriću: Zvijezda, ali nema karakteristike zvijezde...
1

Novinari DHneta potrudili su se i napisali deset činjenica o Modriću, od njegovog djetinjstva, prvog ugovora, igri u Dinamu, dobrim i lošim stranama njegove igre...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak dočekuje prvoplasiranu momčad skupine, Belgiju, kojoj sve osim poraza donosi plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine. Utakmica se igra na Maksimiru od 18 sati.

Belgijski novinari "secirali" su hrvatsku reprezentaciju uoči dvoboja na maksimirskom stadionu, a najviše pažnje posvetili su veznjaku Reala, Luki Modriću. 

Novinari DHneta potrudili su se i napisali 10 činjenica o Modriću, od njegovog djetinjstva, prvog ugovora, igri u Dinamu, dobrim i lošim stranama njegove igre...

10 činjenica o Luki Modriću:

  • Ove sezone još nije zabio. Prošle sezone zabio je četiri gola. Posljednji gol u reprezentaciji zabio je u rujnu 2011. godine. No on dijeli precizne lopte i diktira tempo u reprezentaciji.
  • Luka Modrić je zvijezda, ali nema karakteristike zvijezde. Skroman je i stidljiv. Nije tip koji će se tetovirati.
  • Imao je teško djetinjstvo, u ratu je izgubio djeda.
  • Prvi ugovor potpisao je s Dinamom dok je bio 17-godišnjak. Profesionalnu karijeru počeo je u Bosni i Hercegovini, igrajući za Zrinjski. 
  • Nastupio je na SP-u 2006. godine, ali nogometni svijet primijetio ga je dvije godine kasnije, na Euru 2008. godine. Promašio je penal protiv Turske u četvrtfinalu.
  • Potpisao je za Tottenham nakon sjajnih igara na Euru. Nije puno igrao kod Juande Ramosa, ali dolaskom Harryja Redknappa počeo je puno bolje igrati.
  • Bio je blizu dolaska u Chelsea, ali Tottenham ga je ipak prodao u Real Madrid.
  • U Madridu se ispočetka nije dobro snašao, dobivao je malo prilika. Kod Mourinha je u drugom dijelu sezone dobio više šansi, a dolaskom Carla Ancelottija postao je član prvih 11. 
  • Bivši hrvatski izbornik, Slaven Bilić, rekao je kako je Modrić igrač kakvog svaki trener želi imati. Modrić je nedavno kritizirao Igora Štimca, ali Modrića se ne smije dirati pa ga izbornik nije kaznio.
  • Luka u Realu igra s Ronaldom iako se baš nisu voljeli dok su igrali u Premiershipu. Modrić je tad za Ronalda rekao da može biti fantastičan igrač, ali još bolji glumac.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače