Obavijesti

Sport

Komentari 635

Četvrtu godinu zaredom Messi je najbolji nogometaš svijeta!

Četvrtu godinu zaredom Messi je najbolji nogometaš svijeta!
9

Tek mu je 25 godina, ali i službeno je dobio potvrdu da je najbolji igrač u povijesti! Argentinac je jedini s četiri titule. Osvojio je samo Kup kralja, ali zabio je 91 gol

VIDEO

Četvrtu godinu zaredom ista scena, Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša godine dobio je Leo Messi! Argentinac je tako ušao u povijest, jedini je s četiri titule. Dosad je bio u društvu Johana Cruyffa, Michela Platinija i Marca van Bastena.

Tek mu je 25 godina, ali i službeno je dobio potvrdu da je najbolji igrač u povijesti!

U kalendarskoj godini srušio je rekord po broju golova, zabio je 91 i teško će ga itko dostići. Što se trofeja tiče, osvojio je samo Kup kralja. 

U karijeri ima sve, nedostaje mu samo svjetski naslov s reprezentacijom.

- Da vam budem iskren, ovo je stvarno nevjerojatno. Nemam riječi. Hvala suigračima iz Barcelone, hvala Iniesti, čast mi je trenirati i igrat s tobom. Također, hvala svim suigračima iz Argentine. Svima koji rade sa mnom, od pomoćnih trenera do obitelji i prijatelja. Hvala supruzi i sinu - rekao je Leo.

Messi je dobio ukupno 41.6 posto glasova, C. Ronaldo 23.68%, a Iniesta 10.91%.

Čini se kako su ove godine presudili osobni uspjesi, a ne momčadski. Jer, finalisti, i Andres Iniesta i Cristiano Ronaldo, osvojili su važnije trofeje. Iniesta je bio prvak Europe s 'furijom', a Ronaldo je osvojio Primeru i španjolski Superkup.

Kladionice nepogrešive

Koeficijent na Messija bio je samo 1,08. Dakle, na 100 uloženih kuna, mogli ste zaraditi 108 kuna.

Spajanje Fifine i nagrade France Footballa

Fifin 'Ballon d'Or' dodjeljuje se od pretprošle godine kada su se spojile nagrade Fifinog nogometaša godine i France Footballove Zlatne lopte. Glasaju izbornici i kapetani reprezentacija te novinari navedenog lista.

Stochov gol najljepši; Del Bosque najbolji trener

Fenerbahčeov Miroslav Stoch zabio je najljepši gol prošle godine. Sjajan volej 'iz prve' u same 'rašlje'. Golman Genclerbirligija nije imao šanse.

Vicente del Bosque najbolji je trener, ispred Josea Mourinha i Josepa Guardiole. Osvojio je europsko zlato sa Španjolskom.

Najbolja igračica je Amerikanka Abby Wambach (32).

Navijači diljem svijeta izabrali su najbolju momčad 2012. godine. Svih 11 dolazi iz Primere, a samo jedan nije iz Barcelone ili Real Madrida, radi se o Radamelu Falcau!

Najboljih 11 u izboru više od 40.000 profesionalnih igrača diljem svijeta

Iker Casillas - Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Xavi Hernandez, Andres Iniesta - Leo Messi, Radamel Falcao, Cristiano Ronaldo

OVDJE pogledajte najljepši gol godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 635
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju