Obavijesti

Sport

Komentari 100

Chelsea blijed na startu nove sezone: Swansea je uzeo bod

Chelsea blijed na startu nove sezone: Swansea je uzeo bod
3

Engleski prvak Chelsea odigrao je tek 2-2 na Stamford Bridgeu protiv Swanseaja. Gosti su od 52. imali igrača više nakon što je Courtois dobio izravni crveni karton

VIDEO

Engleski prvoligaši odigrali su šest utakmica prvog kola. Nakon Unitedove pobjede protiv Tottenhama, aktualni prvak Chelsea obranu naslova na Stamford Bridgeu otvorio je razočaravajućim nastupom i remijem protiv Swanseaja (2-2).

Gosti su u prvih 20-ak minuta bili bolja momčad, imali su dvije velike šanse, ali promašaji su ih koštali. Oscar je zabio za 1-0. No nakon samo šest minuta u svom debiju Andre Ayew zabija za 1-1 u 29. minuti utakmice. 

Dok su igrači Swanseaja slavili, Chelsea je opet poveo, nepunu minutu nakon izjednačenja. Willian je zabio uz puno sreće. Lopta se odbila od braniča gostujuće momčadi i prevarila golmana Swansea Cityja.

Swansea je zabio na početku drugog dijela iz penala. Gomis je bio precizan nakon što ga je nedugo prije toga Courtois srušio u šansi za postizanje gola i dobio crveni karton. Golman Chelseaja srušio je napadača gostiju na liniji šesnaesterca, a Mike Oliver pokazao je na bijelu točku. Domaći igrači i Mourinho žestoko su prosvjedovali.

Gosti su pritisnuli, stvorili još nekoliko šansi, ali Chelsea je ubrzo preuzeo kontrolu i krenuo po pobjedu. Gosti su izdržali i uzeli bod na gostovanju na kojem su ih svi otpisali. Čak su pred kraj opet pritisnuli prvake koji su razočarali na startu.

U ostalim utakmicama Leicester je kod kuće bio uvjerljiv protiv Sunderlanda 4-2. Andrej Kramarić bio je na klupi cijelu utakmicu. Aston Villa je slavila kod Bournemoutha, Everton i Watford odigrali su 2-2.

U nedjelju Arsenal dočekuje Bilićev West Ham u londonskom derbiju, Newcastle kod kuće igra protiv Southamptona, a Liverpool gostuje kod Stoke Cityja.

Premiership, 1. kolo:

  • Manchester United - Tottenham 1-0 (Walker 22 (ag))
  • Bournemouth - Aston Villa 0-1 (Gestede 72)
  • Everton - Watford 2-2 (Barkley 76, Kone 86 / Layun 14, Ighalo 83)
  • Leicester - Sunderland 4-2 (Vardy 11, Mahrez 18, 25, Albrighton 66 / Defoe 60, Fletcher 71)
  • Norwich - Crystal Palace 1-3 (Redmond 69 / Zaha 39, Delaney 49, Cabaye 94)
  • Chelsea - Swansea City 2-2 (Oscar 23, Fernandez 30 ag / Ayew 29, Gomis 55 p) 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka