Obavijesti

Sport

Komentari 182

'Poker' za kraj: Dinamo srušio Rijeku i upisao se u povijest...

'Poker' za kraj: Dinamo srušio Rijeku i upisao se u povijest...
43

Dinamo je postao prva momčad u povijesti HNL-a koja je zaključila sezonu bez poraza uvjerljivom pobjedom na Maksimiru (4-0) pred rekordnih 14.878 gledatelja

VIDEO

26 pobjeda, 10 remija, nula poraza. Dinamo je na sjajan način zaključio sezonu u kojoj je osvojio deseti uzastopni naslov prvaka Hrvatske i postao prva momčad koja nije pretrpjela poraz u cijeloj sezoni HNL-a. U zadnjoj utakmici ove sezone "modri" su svladali Rijeku 4-0 pred rekordnih 14.878 gledatelja.

Tko je god od gledatelja zakasnio na početak utakmice, a takvih je bilo podosta, propustio je vodeći gol Dinama već u drugoj minuti. Ante Ćorić dao je povratnu loptu Marku Pjaci koji odmjerenim udarcem kroz šumu nogu dovodi domaćina u vodstvo.

Najbolju šansu utakmice gosti su propustili u 15. minuti. Anas Sharbini proigrao je Marina Tomasova koji se sjurio sam na Eduarda, zaobišao ga, ali nije imao dovoljno preciznosti u udarcu da vrati rezultat na početak.

Prijelomni trenutak utakmice zbio se u 28. minuti. Paulo Machado izveo je korner, najviši u skoku bio je Jérémy Taravel koji je glavom pogodio prečku, a lopta je potom pala malo iza gol-crte. Za pomoćnog suca Dejana Bergera bilo je to dovoljno za priznavanje gola. Dinamo je prije kraja prvog poluvremena zabio i treći gol. Pogodio je Josip Pivarić, ali je prije toga požurio na proigravanje pa je pomoćnik opravdano označio zaleđe.

Ponajbolji pojedinac Dinama Marko Pjaca zabio je i treći gol u mreži Vargića u 64. minuti. Mitrović je udario Soudanija po nozi, a Pjaca je bio nepogrešiv s bijele točke. Posljednji je gol postigao Soudani samo devet minuta potom. Sve je sam napravio Soudani i zaključio sezonu 11. golom u prvenstvu.

Osam minuta prije kraja dogodila se krajnje nesvakidašnja situacija. Zoran Mamić htio je u igru uvesti rezervnog golmana Marka Mikulića, no publika je prizivala Ognjena Vukojevića, koji je uoči oproštajne utakmice dobio poklon za 125 nastupa u "modrom" dresu. Vukojević se ustao s klupe i krenuo prema terenu, a za njegov je ulazak bio i Zdravko Mamić, na što je Zoran protestirao i otišao u svlačionicu.

MAXtv Prva liga, 36. kolo:

  • Dinamo - Rijeka 4-0 (Pjaca 3', 64', Taravel 28', Soudani 73')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...