Obavijesti

Sport

Komentari 85

Dinamova pojačanja dokrajčila Istru, 'modri' se vratili na čelo

Dinamova pojačanja dokrajčila Istru, 'modri' se vratili na čelo
1

Ángelo Henríquez i Wilson Eduardo zabili su za Dinamo u sedmoj prvenstvenoj pobjedi nakon koje su 'modri' vratili 1. mjesto na ljestvici. Golovi su pali u nastavku

VIDEO

Dinamo se mučio s Istrom 1961 jedno poluvrijeme, ali je na kraju ipak bez puno kidanja živaca došao do pobjede (2-0) u utakmici osmog kola MAXtv Prve lige na Maksimiru. Proradila su ovoljetna pojačanja Ángelo Henríquez i Wilson Eduardo, dovoljno da se Mamićevi puleni vrate na prvo mjesto nakon što je na tri sata tu poziciju držala Rijeka.

Reprezentativna stanka kao da je stvorila probleme 'modrima' u prvom poluvremenu jer nikako nisu uspjeli stvoriti veću šansu. Bilo je podosta udaraca na gol Brkića, ali sve su to bile lake lopte za golmana Puljana. Ipak, Zoran Mamić u poluvremenu radi dobar potez uvođenjem Henríqueza umjesto Ćorića, za što mu Čileanac uzvraća golom samo tri minute poslije.

Duje Čop sjajno je osjetio ulazak kolege iz napada u šesnaesterac gostiju koji nakon duplog pasa s pet metara pogađa za vodstvo Dinama.

Igor Pamić nije uspio natjerati svoju momčad da priprijeti Eduardu usprkos zaostatku u drugom poluvremenu. 'Modri' su, pak, 14 minuta prije kraja riješili pitanje pobjednika nakon još jedne malonogometne akcije. Ubacio je Henríquez, Čop ponovo bio asistent, a ovaj put zabio Wilson Eduardo za kraj priče na Maksimiru. Bio mu je to prvi gol otkako je iz Sportinga stigao na posudbu u redove hrvatskog prvaka.

Da završnica bude još gora po goste, ozlijedio im se Petar Franjić, veznjak koji je lani igrao važnu ulogu u ligaškom plasmanu žuto-zelenih i donedavni igrač Dinama. Ušao je u igru samo nekoliko minuta prije toga, ali ima velikih problema s koljenom. U tom je trenutku Pamić napravio sve izmjene pa su gosti kraj dočekali s desetoricom.

Dinamo nakon osam kola ima 22 boda i vraća se na vrh MAXtv Prve lige uoči europskog ispita s Astrom idući četvrtak na Maksimiru, dok Istra 1961 s osam bodova trenutno drži osmu poziciju.

MAXtv Prva liga, 8. kolo

  • Dinamo - Istra 1961 2-0 (Henríquez 48', Wilson 76')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti