Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hajduk je nakon dvije godine prvi! Splićani srušili "lokose"

Hajduk je nakon dvije godine prvi! Splićani srušili "lokose"
8

Pala je i Lokomotiva, Hajduk je primio gol nakon 8 utakmica, no nema tuge jer su Splićani prvi na ljestvici nakon dvije godine. Hajduk je pobijedio na Poljudu s 2-1...

VIDEO

Hajduk je pobijedio Lokomotivu na Poljudu 2-1 i barem jedan dan provest će na prvom mjestu. Dinamo u nedjelju gostuje kod trećeplasirane Rijeke na Kantridi. Hajdukovci su posljednji put prvi bili 2013. godine kad su također srušili Lokomotivu za vrh ljestvice, ali Dinamo im je nakon toga pobjegao na 22 boda prednosti.

Hajduk je pritisnuo Lokomotivu, Zelenika je spašavao dok je mogao, ali u 29. minuti nije mogao ništa. Lopta je došla do Tina Sušića koji je sjajno potegnuo lijevom nogom s 18 metara za vodstvo Hajduka.

Splićani su bili bolja momčad, pritisnuli su Lokomotivu, no ostalo je 1-0 u prvom dijelu. Lokomotiva je u drugih 45 minuta bolje igrala. Stvorili su gosti nekoliko dobrih šansi, a u 55. minuti velika pogreška Hajdukovih igrača koji su nakon kornera ostavili samog Franka Andrijaševića. Nekadašnji Hajdukov igrač zabija glavom za 1-1.

Hajduk se probudio i nakon lijepe akcije ponovno poveo. Milić je prošao i dao povratnu za Tudora koji zabija za 2-1 Hajduka. Splićani su bez većih problema držali vodstvo i proslavili dolazak na prvo mjesto gdje će sigurno ostati 20-ak sati...

Od Lokomotive do Lokomotive

Hajduk je 11. utakmicu bez poraza u hrvatskom prvenstvu, a Splićani su danas primili prvi gol nakon osam utakmica. Posljednja momčad koja im je zabila prije ove utakmice bila je upravo Lokomotiva, 10. kolovoza.

Damir Burić: Ovo je momcima nagrada za trud

- Kako sam i najavio, utakmica je bila teška. Mi smo zasluženo slavili, čestitke momcima. Utakmica nam je bila i te kako važna, sad se okrećemo Kupu i Lekeniku. Malo je vremena da se saberemo, vratimo nekoliko igrača koji su izostali, kako bi imali veći izbor igrača za naredne utakmice - rekao je Damir Burić.

Tudor je kazao kako su 'poginuli' za pobjedu. 

- Vidio sam veliko htjenje, žar, pogotovo u prvom dijelu. Šteta, malo nas je gol poljuljao. Njihovi momci su svi preko 190, a naši baš i nisu visoki, još i Zvonko Pamić, koga sam treninrao u Freiburgu, sjajno izvodi prekide, i bili su jako opasni. 

Od Lokomotive do Lokomotive bili ste bez primljenog gola.

- Da, i još, tko će kome nego svoj svome, Andrijašević nam je zabio. Pobjeda je važna, pregorio bih ja i 3 i 5 primljenih golova, samo da pobjedimo. To nas čini zadovoljnima i sretnima. Pred nama su Kup i Rijeka, moramo biti na nivou, jer nam nedostaje nam jako puno važnih igrača.

Makar jedan dan ste na prvom mjestu. 

- To je nagrada momcima za dobar rad. Motivirani su, koji put treba ih zakočiti, prekinuti trening, jer idu prejako. Ljestvica pokazuje koliko smo dobri, sad to treba zadržati, jer kad si gore, ne smiješ se zadovoljavati, jer ti prijeti pad. Motivacija je velika, nadam se da će biti i ubuduće. Sviđa mi se što momci upijaju. 

Sreten Ćuk: Odlazimo uzdignutog čela...

- Čestitam Hajduku na pobjedi i na onome što su željeli, da sutrašnju utakmicu dočekuju na prvom mjestu nakon dugo godina. Lokomotivina mladost je željela, htjela i pokušala pokazati protiv favorita da i među nama ima kvalitete, kao i u momčadi koju gospodin Burić tako dobro vodi - kazao je trener "lokosa" Sreten Ćuk i dodao:

- Vjerujem da smo i uspjeli. Nešto lošije smo igrali u prvom dijelu, gro igrača nije navikao igrati u ovakvom auditoriju, u drugom dijelu smo se opustili i Hajduk je opasno živio nakon našeg izjednačenja. Čini mi se da s Poljudske ljepotice moja momčad i moja malenkost odlaze uzdignutog čela...

HNL, 14. kolo:

  • Hajduk - Lokomotiva 2-1 (Sušić 29, Tudor 65 / Andrijašević 54)
  • Inter - Istra 3-0 (Nestorovski 6, 54, Mazalović 62)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta