Obavijesti

Sport

Komentari 398

'Šestica' u Dugopolju: Estonci razljutili 'bile', oni im zabili set

'Šestica' u Dugopolju: Estonci razljutili 'bile', oni im zabili set
14

Nogometaši Hajduka fantastičnom su igrom u drugom poluvremenu utakmice protiv Sillamäe Kaleva izborili drugo pretkolo Europske lige. Estonci su izgubili čak 6-2...

VIDEO

Nije djelovalo dobro. Andrija Balić zabio je krasan gol, Hajduk je dominirao, a onda se ispuhao i primio dva gola u samo pet minuta. Sillamäe Kalev krajem prvog poluvrmena zabio je dva gola "bilima" u Dugopolju i bio blizu senzacije u uzvratu prvog pretkola Europske lige.

Ali "bili" su pokazali karakter.

Prije kraja prvog poluvremena vratili su se na 2-2, a u nastavku na krilima Francka Ohandze i Nikole Vlašića potpuno nokautirali estonskog doprvaka i rezultatom 6-2 izborili drugo pretkolo Europske lige.

Uraganski početak pa šok u Dugopolju

Stadion hrvatskih vitezova Hajdukovi pretplatnici ispunili su do posljednjeg mjesta. Sasvim sigurno, mogli su biti zadovoljni s onim što su domaćini pokazali u prvih 15-ak minuta igre. Hajduk je stvarao prilike i napokon pogodio u 15. minuti. Vlašić je probio lijevu stranu i dao Andriji Baliću, a mladi hajdukovac od prečke prekrasno pogodio u domaćem debiju u Europi.

Nastavio je Hajduk s prilikama, pucali su Milović i još jednom Balić, kojega je izblokirao gostujući stoper nakon što je zaobišao golmana. A onda je stigao šok na drugoj strani.

Iz prvog pravog napada na utakmici Sillamäe je zabio. Ratnikov je na desnoj strani dao Siliču, strijelcu u prvoj utakmici, koji preusmjerava loptu na peterac. Fran Tudor loše reagira i daje loptu Talijanu Giorgiju Russu koji zabija za 1-1. Nije tu bio kraj nevoljama, samo pet minuta poslije novu konfuziju u redovima domaćih koristi Russo nakon ubačaja Toometa i neometan glavom zabija za 2-2.

Hajdukovci su se pogledavali u čudu, a Estonci su bili blizu velikog iznenađenja. No onda je uslijedio uragan "majstora s mora" u Dugopolju. U prvoj minuti sudačke nadoknade još se jedan Dugopoljac, nakon Balića, upisao u strijelce. Mijo Caktaš fantastično je zabio od stative u gol iz slobodnjaka s 25 metara.

Rapsodija Hajduka u nastavku

Iz svlačionice je izašao neki drugi, probuđeni Hajduk. Izdržali su estonski poluprofesionalci samo 11 minuta, a onda je Kamerunac Ohandza zabio prvijenac u službenoj utakmici nakon što ga je Tudor uposlio s desne strane.

Konce igre Hajduka preuzeo je Vlašić i pokušao dalekometnim udarcem s 20-ak metara koji nije ušao, no već u idućoj minuti asistirao je Ohandzi na peterac koji nije imao težak posao postaviti 4-2. Devet minuta poslije Zoa i Vlašić zamijenili su uloge i na semaforu je već bilo 5-2.

Sjajno drugo poluvrijeme domaćih zasjenila je ozljeda kapetana Gorana Milovića deset minuta prije kraja, pa bi Burić mogao imati glavobolje za veliki derbi protiv Dinama u nedjelju. No te brige na tren mu je rasplinuo Anton Maglica postigavši i šesti gol u mreži Sillamäea dvije minute prije kraja utakmice.

Hajduk je lijepom predstavom pred rasprodanim stadionom najavio početak domaće sezone i nastavak europskih natjecanja, a sljedeći bi mu protivnik trebao biti slovenski Koper. Prva je utakmica u Sloveniji sljedeći četvrtak, 16. srpnja.

Europska liga, 1. pretkolo, uzvrat:

  • Hajduk - Sillamäe Kalev 6-2 (uk. 7-3) (Balić 15', Caktaš 45+1', Ohandza 56', 63', Vlašić 72', Maglica 88' / Russo 36', 41')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 398

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...
NIJE ODUŠEVIO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...

Najveću ocjenu dobio je Phil Foden, čak 9,5 od mogućih 10. Iza 23-godišnjeg Engleza je sjajna sezona s 19 golova i osam asistencija u 35 utakmica, a proglašen je i najboljim igračem Premier lige