Obavijesti

Sport

Komentari 67

Igrači otvorili dušu: Rekli su mi stvari koje prije nisu bile dobre

Igrači otvorili dušu: Rekli su mi stvari koje prije nisu bile dobre
4

U razgovoru za 24sata novi izbornik Niko Kovač otkrio je da su mu igrači priznali kako je bilo problema u reprezentaciji. Izbornik je odradio razgovore s devet igrača

VIDEO

Bilo mi je bitno malo obići igrače. Bio je to nužan posjet. Morao sam osjetiti 'kako dišu', rekao je nakon povratka s mini-turneje izbornik Niko Kovač.

Izbornik se jučer vratio iz Münchena. U utorak navečer gledao je utakmicu Bayerna i Viktorije Plzen, a nakon nje razgovarao s Mandžukićem. Proteklih je dana odradio razgovore s Modrićem, Olićem, Kranjčarom, Srnom, Eduardom... Ukupno s devet igrača.

- Bili su otvoreni i to mi je najvažnije. Rekli su mi neke stvari koje prije nisu bile lijepe. Ne bih ulazio u detalje, ali igrači su baš bili direktni i to mi je drago. Sve u svemu sad imaju pozitivna razmišljanja - kaže Niko.

Hoćete li obići još neke igrače?

- Neću, okrećem se snimanju Islanda. Baš ste me prekinuli u gledanju snimki. Neke ću igrače poput Pletikose nazvati telefonom, a neke poput Rakitića sam već nazvao. Neće biti nekih velikih promjena. Već sam potvrdio da Srna ostaje kapetan, a za ostale odluke mi treba još vremena.

Igor Štimac nam je u svom mandatu često servirao iznenađenja. Zvao je igrače kojima se nitko nije nadao, što nam sprema novi izbornik? Neke nove šokove?

- Ha, ha. Rano je pričati o tome. Ima još vremena. Ne znam još hoću li zvati ikoga iz mlade reprezentacije - dodao je izbornik i okrenuo se Islandu.

- Pogledat ću sve snimke, a onda ću ako budem imao nejasnoća kontaktirati i Slovence jer su oni s njima igrali u skupini. Mislim da neće biti velikih nejasnoća. Imam dovoljno snimki da vidim kakvi su Islanđani. Na Island ćemo gotovo sigurno putovati dva dana prije utakmice, dakle 13. studenoga. Moramo se barem malo priviknuti na uvjete koji nas tamo čekaju.

Jeste li odlučili gdje će se reprezentacija pripremati za Island?

- Nisam još, ali blizu sam odluke. Ozbiljna je opcija hotel Aristos u Buzinu. Tamo smo bili s mladom reprezentacijom i svidjelo nam se. Robert i ja smo mlade reprezentativce vodili trenirati u Veliku Goricu. Nije isključeno da koji trening i sad odradimo u Velikoj Gorici. Pogotovo ako bude lijepo vrijeme. Teren je dobar, ali samo ako nema kiše - kaže Kovač, kojeg su u karijeri vodili mnogi veliki treneri. Jedan od njih je i Giovanni Trapattoni.

- Zna se da Trapattonija jako poštujem, ali neću ga zvati za nikakav savjet. Mislim da nema potrebe. Imam svoj stožer, a s godinama sam i ja dosta toga naučio.

Štimac progovorio: Očito sam Šukeru trebao samo za Srbiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega