Obavijesti

Sport

Komentari 204

Hajduk jedva prošao Belupo i izborio finale s Lokomotivom

Hajduk jedva prošao Belupo i izborio finale s Lokomotivom
8

Hajduk je uz blijedu igru odigrao 1-1 protiv Slavena na Poljudu. Gosti su vodili i imali su šansu šokirati Hajduk. No nisu uspjeli. Hajduk će u finalu igrati s Lokomotivom...

VIDEO

Nemate što tražiti na Poljudu, poručio je Koprivničanima nogometaš Hajduka Mijo Caktaš uoči uzvratne utakmice polufinala Kupa.

No tresao se Caktaš zajedno s više od 10.000 navijača na Poljudu od tog Slavena koji je imao Hajduka na konopcima. Vodili su gosti od 33. minute utakmice golom Glavice, a Hajduk u prvih sat vremena nije pucao u okvir gola Belupa. 

Navijači su u drugom dijelu pokazali što misle o igri svojih ljubimaca. Zvižduci za igrače u bijelim dresovima. Kao da je to malo "trgnulo" Hajduk koji je u 72. minuti zabio za 1-1. Strijelac je bio Milić.

No odmah u sljedećem napadu Belupo je u jednoj akciji imao tri velike šanse za 2-1. Maloča je čudesnom reakcijom na gol-crti spasio Hajduk koji je opasno živio. U sudačkoj nadoknadi Belupo je imao sjajnu šansu, ali danas je sreća bila na strani Hajduka. Kraj i oduševljenje. Igra za zaborav, ali finale Kupa je tu.

Hajduk je prošao u deseti finale Kupa zahvaljujući pobjedi u Koprivnici (2-1). Belupo je tražio čudo, no na kraju je pognute glave napustio Poljud. Hajduk će u finalu Kupa igrati protiv Lokomotive koja je u Maksimiru u uzvratnoj utakmici pobijedila Cibaliju 3-0. Prva je utakmica u Vinkovcima završila 1-1.

Lokomotiva u povijesni finale

Ova nam je utakmica kao Liga prvaka, rekao je trener Lokomotive Tomislav Ivković. Lokomotiva je furiozno odigrala uzvratnu utakmicu polufinala Kupa protiv Cibalije i već u prvih 45 minuta zabila dva gola. 

Posebno je lijep bio prvi gol Marija Šituma. Zabio je Šitum majstorski lobom s 25 metara. Antolić je zabio za 2-0 dvije minute prije kraja, a Kramarić je minutu prije kraja zabio za konačnih 3-0.

Polufinale Kupa, uzvratna utakmica:

Hajduk - Slaven Belupo 1-1 (Milić 72 / Glavica 33)

Lokomotiva - Cibalija 3-0 (Šitum 19, Antolić 43, Kramarić 89)

Finale Kupa: 

Hajduk - Lokomotiva

Hajduk - Slaven Belupo 1-1 (Milić 72 / Glavica 33')

<<< Gotova je utakmica na Poljudu! Hajduk se izvukao i prošao u finale Kupa. Hajduk je odigrao 1-1 protiv Belupa i zahvaljujući 2-1 pobjedi iz Koprivnice prošao u finale protiv Lokomotive.

<<< Kakva šansa za Belupo! U sudačkoj nadoknadi mogao je Belupo opet šokirati Poljud. 

<<< 75' Kakve tri šanse je imao Slaven Belupo! I to u jednoj akciji. Maloča je bio na crti i spasio je Hajduk. Novi zvižduci na Poljudu. Mogao se Belupo vrlo brzo vratiti u igru.

<<< 72' GOOOOL! Hajduk je zabio za 1-1. Nakon dobrih šansi koje je imao Belupo za 2-0, Hajduk se ipak oporavio i zabio za izjednačenje. Strijelac je Milić na ubacivanje Vukovića u 72. minuti utakmice. Ali nije gotovo. Ako Slaven zabije jedan gol, pucat će se penali.

<<< 60' Opet Belupo prijeti. Hajduk je na konopcima. Brlek je pucao glavom, na sreću za Hajduk, promašio je. Zvižduci za predstavu Hajduka na Poljudu. Ovo je trebala biti rutinska utakmica. No pretvorila se u mučenje.

<<< 55' Golman Blažević spašava Hajduk! Kakva šansa za Belupo. Bubnjić je bio na osam metara od gola, pucao je glavom, ali golman Hajduka čudesno brani. Imao je Belupo odmah nakon toga šansu, ali ništa. Navijači na Poljudu zvižde svojim ljubimcima. Hajduk opasno visi...

<<< 46' Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu.

<<< Gotovo je prvo poluvrijeme. Hajduku se topi prednost iz Koprivnice. Slaven Belupo je u posljednjih 10 minuta prvog dijela bio bolja momčad. Neće biti lako Splićanima u nastavku. Samo jedan gol i ispadaju iz Kupa.

<<< 33' GOOOL! Slaven Belupo poveo je na Poljudu! Kad već Hajduk nije iskoristio svoje šanse, to su napravili gosti iz Koprivnice koji od 33. minute vode 1-0. Gol je zabio Glavica s tri metra. 

<<< 14' Pokušao je i Caktaš, ali njegov udarac završio je u vanjskom dijelu mreže.

<<< 12' Hajduk je imao najveću šansu na utakmici. Milić je pokušao glavom pa Vuković, no lopta je završila iznad gola. Obje momčadi krenule su otvoreno u utakmicu.

<<< 1' POČELA JE UTAKMICA Hajduk lovi deseti finale Kupa u povijesti. "Bili" imaju 2-1 iz prve utakmice protiv Slaven Belupa i pravo čudo bi bilo da momčad iz Koprivnice ode u finale. Na Poljudu je više od 10.000 navijača.

Lokomotiva - Cibalia 3-0 (Šitum 19', Antolić 43', Kramarić 89')

<<< Gotova je utakmica. Lokomotiva je u finalu Kupa!

<<< GOOOL! Andrej Kramarić samo je potvrdio prolazak Lokomotive u finale Kupa. Zabio je Kramarić za 3-0.

<<< 46' Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru.

<<< Gotovo je prvo poluvrijeme. Lokomotiva je praktički već u prvom dijelu riješila sve dvojbe oko prolaska u finale. Odlična igra, fantastičan gol Marija Šituma i 2-0 vodstvo protiv Cibalije.

<<< 43' GOOOOL! Lokomotiva vodi 2-0. Domagoj Antolić zabio je za veliku prednost domaće momčadi.

<<< 19' GOOOOL! Lokomotiva vodi 1-0. Prekrasan gol zabio je Mario Šitum. Lobao je Šitum golmana Cibalije s 25 metara za vodstvo Lokomotive. Velik je to udarac za Cibaliju koja sada mora zabiti ako želi izboriti barem produžetke.

<<< 5' Lokomotiva je prva zaprijetila. Šitum je pokušao, ali ostaje 0-0.

<<< 1' POČELA JE UTAKMICA Lokomotiva na Maksimiru pred oko 15000 navijača traži prvi finale u Kupu u povijesti kluba. Prva utakmica u Vinkovcima završila je 1-1 i Lokomotiva ima tu prednost gola u gostima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 204
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz