Obavijesti

Sport

Komentari 313

Borussia došla do superkupa, Lewandowski bio neprimjetan

Borussia došla do superkupa, Lewandowski bio neprimjetan
7

I jedni i drugi igrali su bez svojih najvećih zvijezda, a u takvoj igri Jürgen Klopp uspio je nadmudriti Pepa Guardiolu. Borussia Dortmund pobijedila je s 2-0 u superkupu...

VIDEO

Robert Lewandowski odigrao je cijelu utakmicu, Mario Götze dobio pola sata, ali Bayern nije bio ni blizu pobjedi protiv Borussije na Signal-Iduna-Parku u Dortmundu. Žuto-crni su pobijedili s 2-0 i osvojili njemački superkup, prvi trofej u novoj sezoni. 

Bayern je bio bez Schweinsteigera, Robbena i Riberyja, pa je Pep Guardiola započeo utakmicu s klincima u veznom redu: Rode (23), Hojbjerg (19), Juan Bernat (21) i Gaudino (17). Jürgen Klopp naredio je svojima da rade ono što rade cijelo vrijeme na svojem stadionu, a taj žestoki pritisak donio im je gol u 23. minuti. 

Henrikh Mkhitaryan uzeo je jednu loptu na sredini terena, sjurio se okomito prema golu i dao loptu za Pierrea Emericka Aubameyanga. Obrana Bayerna nekako je uspjela blokirati to dodavanje koje se idealno odbilo natrag natrčalom Mkhitaryanu na 16 metara od gola. Armenac je opalio iz prve, Neuer ostao na mjestu i gledao kako lopta odlazi u njegov kut za 1-0 Borussije. 

Borussia bez Reusa

I domaći su pred 80 tisuća gledatelja igrali bez osovine Weidenfeller - Hummels - Reus, uz izostanke važnih igrača poput Blaszczykowskog, Gundogana, Subotića, Sahina, ali zato su odličan posao uz Mkhitaryana napravili još i Aubameyang na oba krila i Hofmann kao polušpica, iza leđa novog člana ekipe Cire Immobilea. Talijan je bio aktivan, ali bez pravog udarca prema Neueru, daleko od izdanja u dresu Torina, gdje je došao do titule najboljeg strijelca talijanskog prvenstva. 

Borussia je s takvim igračima u napadu stalno bila oko šesnaesterca gostiju, a u 62. minuti pronašla put do mreže. S desne strane savršeno je ubacio Piszczek, na petercu se Aubameyang samo poklonio i glavom postavio 2-0. Gabonac je dobio ocjenu više zbog slavlja - iz čarape je izvukao Spidermanovu masku i navukao ju na glavu, kako bi proslavio točno ispred tribine s navijačima BVB-a. 

Guardiola je u posljednjih pola sata pokušao "dortmundskim" napadom, s Mariom Götzeom i Robertom Lewandowskim, ali ni oni, a ni Shaqiri koji je bio s njima na polovici domaćih, nisu uspjeli zaprijetiti golu Langeraka.

Španjolski trener nada se da će njegovi napadači biti raspoloženiji za devet dana, kad na domaćem terenu otvaraju novu sezonu Bundeslige utakmicom protiv Wolfsburga. Klopp je pak dobio ono što je htio - samopouzdanje u ekipi uoči derbija prvog kola, na domaćem terenu protiv Bayer Leverkusena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 313
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku