Obavijesti

Sport

Komentari 1066

'Kockasti' pokradeni na startu: Neymar i sudac srušili Hrvate!

'Kockasti' pokradeni na startu: Neymar i sudac srušili Hrvate!
52

Hrvatska je izgubila od Brazila na otvaranju SP-a 3-1. Poveli smo i šokirali Brazilce. Neymar zabija za 1-1, a onda nevjerojatan penal nad Fredom i preokret domaćina

VIDEO

Hrvatska je izgubila na otvaranju jubilarnog 20. Svjetskog nogometnog prvenstva od Brazila na Corinthians Areni 3-1. "Kockasti" su vodili, Neymar je sjajno zabio, a onda iskoristio poklon japanskog suca te iz penala preokrenuo rezultat. Oscar je zabio za konačnih 3-1 u sudačkoj nadoknadi.

Hrvatska je ostala bez bodova na startu Svjetskog prvenstva. Brazil je pobijedio 3-1, ali Hrvatska se junački predstavila svijetu u otvaranju Mundijala. "Kockasti" su sjajno krenuli, poveli nakon Olićeve akcije po lijevoj strani. Marcelo je u 11. minuti zabio u pogrešnu mrežu. Utihnula je Corinthians Arena. Hrvatska je vodila protiv domaćina.

No to je trajalo samo 18 minuta. Neymar je iskoristio zbunjenost hrvatske obrane i sjajno zabio lijevom nogom. Brazil je bio nešto bolji u prvom dijelu, ali Hrvatska je izgledala sjajno, Posebno onaj dio transformacije iz obrane u napad. U drugom dijelu Brazil nije mogao ništa.  

Mala Hrvatska prkosila je velikom Brazilu pred 60.000 navijača u Sao Paulu. A onda je domaćine u igru vratio sudac Yuichi Nishimura. Nevjerojatno je kako je Japanac uništio sve za što su se hrvatski igrači do te 69. minute borili.

Brazilski napadač Fred primio je loptu u šesnaestercu, iza njega bio je Dejan Lovren. Fred je pao, a Japanac pokazao na bijelu točku. Krađa pred očima cijelog svijeta. Neymar je zabio drugi gol za preokret. 

- Ovo je sramota! Otimačina! Bolje da odmah odemo kući. Ako je ovo penal, idemo igrati košarku - bijesan je bio Niko Kovač nakon utakmice.

Hrvatska se pokušala vratiti, Modrić i Perišić su bili blizu gola, lopta je jedanput i ušla u gol, ali Japanac je prije prekinuo akciju dosudivši prekršaj Olića nad brazilskim golmanom. Na kraju ostaje žal i tuga nakon junačkog nastupa Hrvatske. 

Protiv nekih stvari jednostavno nije išlo...

- Glave gore. Dečki će pojesti nešto i bit će sve u redu. Dići ćemo ih. Ponosan sam na njih. Tako se brane hrvatske boje - dodao je Niko Kovač.

Lineker: Tko je bio najbolji? Neymar ili sudac? Teško je reći

Legendarni Gary Lineker na svom profilu na Twitteru pratio je otvaranje SP-a između Brazila i Hrvatske. Nakon utakmice napisao je:

- Tko je bio igrač utakmice? Neymar ili sudac? Teško je reći...

S njim se složio i Alan Shearer. 

- Lovren je stavio ruku na Freda. Ali ako je to penal, imat ćemo ih 10 po utakmici. To nikako ne može biti penal - rekao je Shearer.

SP, skupina A, 1. kolo:

  • Brazil - Hrvatska 3-1 (Neymar 29, 71 (p), Oscar 90 / Marcelo 11 (ag))
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1066
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka