Obavijesti

Sport

Komentari 271

Mamić: Pa ako mogu Kovač i Štimac, zašto ne bi i Čačić?

Mamić: Pa ako mogu Kovač i Štimac, zašto ne bi i Čačić?
3

Čačić ima sve kompetencije da bude novi izbornik, kaže nam Zdravko Mamić. A navijači i javnost na to bi nadodali: Ljudi, pa nemojte se šaliti s reprezentacijom!

VIDEO

Niko Kovač out, Ante Čačić in. Ako ne bude senzacionalnog obrata, takvu će odluku danas donijeti izvršni odbor HNS-a. Jučer je poslijepodne Čačić očito odradio posljednji trening na klupi Lokomotive.

- Novi izborniče, čestitamo - pokušali smo na tanak led navući Antu Čačića, ali iskusni lisac nije se dao.

- Niko Kovač je još izbornik, mene cijeli dan zovu prijatelji, ali zasad ne mogu ništa više reći - odvratio nam je Ante, a onda se zapitao:

- Ja izbornik?! Pa to bi valjda bio logičan slijed nakon svega što sam napravio u trenerskoj karijeri. Pogotovo s Dinamom i ostalim klubovima.

Čačić, dakle, ne dvoji, a očito je da ne dvoji niti potpredsjednik HNS-a Zdravko Mamić.

- Ako smo imali Bilića, Štimca, Kovača, početnike, ne razumijem zašto bi sad Čačić bio upitan kao čovjek s bogatim iskustvom i impresivnim personalitijem - javio nam se jučer Zdravko Mamić.

Ove riječi praktički su amenovanje Čačića kao Kovačeva nasljednika, ali Mamić misli da je problem puno dublji.

- Srž problema koji su kulminirali u Oslu i Bakuu počeo je davno prije. Hvatska reprezentacija bila je hit do utakmice u Milanu. Tadašnji predsjednik Josipović amnestirao je i legalizirao one koji su prekinuli utakmicu. Zatim utakmica pred praznim tribinama u Splitu, slučaj svastika. Oduzimanje boda, novčana kazna, posljednje upozorenje od Uefe pred izbacivanje, sve je to stvorilo zastrašujuću klimu oko reprezentacije - rekao je Zdravko Mamić i nastavio:

- To je dovelo do toga da se igrači ne osjećaju ugodno. U tom stanju ne mogu ići kopačkom na glavu. Jer to je stanje duha, atmosfera u kojoj se uništava reprezentacija i hrvatski nogomet. Maksimum se može pružiti pred 30.000 navijača koji te bodre a ne vrijeđaju. Kao, recimo, nekad u Berlinu ili Beču kad se skupe tisuće naših navijača.

Mamić kaže da je posljedica svega ovoga bio jedan bod u posljednje dvije utakmice.

- Mene kao potpredsjednika HNS-a i utjecajnog čovjeka u nogometu zanimaju samo uzroci i terapije. Nije važno je li trener Pero ili Đuro. Problem nećemo riješiti smjenama, problem je mnogo dublji. Treba ukloniti uzrok problema - rekao nam je Mamić, koji smatra kako je u posljednje vrijeme sve krenulo krivo.

- Kad je Niko došao, bilo je entuzijazma, bili smo dobri, ne dobri nego fantastični. Imamo čudesne igrače, igrače koji mogu biti europski prvaci. Igrače koji igraju u velikim europskim klubovima, ali nemamo klimu i ambijent u kojima se krećemo i u kojima se odigrava utakmica. Kod nas je sve suprotno, samo crnilo - završio je Mamić.

Jučer se u kuloarima pričalo i o Nenadu Gračanu, ali Mamićev izbor je ipak Ante Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Forbes objavio listu najbogatijih sportaša: Srbin i Slovenac su na popisu, hrvatski sportaši nisu...
LOVA DO KROVA

Forbes objavio listu najbogatijih sportaša: Srbin i Slovenac su na popisu, hrvatski sportaši nisu...

Zbog priljeva novca s Arapskog poluotoka, 50 najplaćenijih sportaša nikad nije više zarađivalo. Na vrhu liste je Cristiano Ronaldo, a među 50 najplaćenijih je čak 19 NBA košarkaša
Dinamo trlja ruke! Kopenhagen izgubio derbi, 'modri' sve bliže plasmanu u doigravanje LP-a
POGLEDAJTE VIDEO

Dinamo trlja ruke! Kopenhagen izgubio derbi, 'modri' sve bliže plasmanu u doigravanje LP-a

Dinamu se moraju poklopiti još dva uvjeta. Prvi je da Real Madrid pobijedi Borussiju Dortmund u finalu Lige prvaka, a drugi je da Slavia Prag ne bude prvak Češke. I tu Dinamo dobro stoji