Obavijesti

Sport

Komentari 70

Mandžo igrao i za Juventus iz Broda: Opet dres 'stare dame'

Mandžo igrao i za Juventus iz Broda: Opet dres 'stare dame'
4

Nakon što smo na dresove Juventusa prišili grb Marsonije, Mandžo i suigrači bili su jako oprezni da ih slučajno ne poderu, kaže bivši Mandžin trener u Marsoniji

VIDEO

Mario Mandžukić nakon deset godina ponovno je odjenuo Juventusov dres. Nosio ga je i u sezoni 2004./2005. igrajući za Marsoniju. Samo što je tad preko grba talijanskog nogometnog diva morao zašiti grb svog prvog seniorskoga kluba.

- Tad sam i zavolio Juventus. Dobili smo originalne dresove "stare dame", ali morali smo prišiti Marsonijin grb - istaknuo je Mandžukić.

Tako se to radi u Hrvatskoj. Ondašnji predsjednik Dragan Marić dečkima je donio komplet iz Torina.

- Sjećam se toga. Marić je donio 25 kompleta, od hlačica i dresova do trenirke. Uh, koja je to sreća bila. Fini materijal, ugodan na dodir. Potpuna suprotnost od onoga što smo inače imali. Nije bilo novca, pa smo se snalazili na razne načine, no naši dresovi bili su miljama daleko od kvalitete ovih Juventusovih - rekao je Damir Ruhek, prvi Mandžukićev trener u Marsoniji.

Predsjednik Marić do dresova "stare dame" došao je preko talijanskih poslovnih suradnika. U Lipiku je imao tvornicu za proizvodnju stakla.

- Kontaktirao je prijatelja u Torinu, preko njega je nabavio dresove. Igrači su bili vrlo ponosni jer su imali istu opremu kao veliki Juventus - istaknuo je Tadija Brnić, u to vrijeme direktor kluba iz Slavonskog Broda.

Na te se dresove posebno pazilo. Nitko ih nije smio nositi na treningu ili tijekom prijateljskih utakmica. Odijevali su ih samo za prvenstvene susrete. Strogo se pazilo da se ne unište, da što dulje potraju.

- Svi su bili oprezni, nitko nije radio gluposti iz straha da se ne poderu. Mislim da su potrajali četiri, možda i pet godina. Ma kažem, za razliku od naših, bili su za pet koplja kvalitetniji - rekao je Ruhek dodavši da je Marsonia, uz Juventusov crno-bijeli dres, za gostovanja imala i rezervnu bijelu garnituru. Ona je bila domaće proizvodnje, nije izašla iz cijenjenih talijanskih tvornica.

- Sjajno je bilo to da nitko nije imao boje kao mi, crno-bijele okomite pruge, tako da smo najčešće igrali u Juventusovoj opremi. I igračima je to bilo drago - kaže Ruhak.

Mandžukić je tad sanjao da jednom zaista zaigra za Juventus, a ne da samo nosi njihov dres. Deset godina kasnije to se i ostvarilo. Nakon Marsonije bio je prvo u Zagrebu, a potom u Dinamu, pa u Wolfsburgu, Bayernu i Atlético Madridu.

- I prošlog ljeta Mandžukić je bio blizu prelaska u Juventus. Zvali su ga Talijani, no Mario je izabrao Atlético. Gdje god je igrao, uspio je, pa sam siguran da će tako biti i u Torinu. Možda su obrane u Italiji čvrste, no Mandžo uvijek pronađe način kako zabiti gol. Takav je bio i kao klinac u Marsoniji. Uvijek je bio borac, nikad se nije predavao - istaknuo je trener Ruhek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku