Obavijesti

Sport

Komentari 240

Alen Pamić umro na terenu, svi nalazi, od A do Ž, bili su odlični

Alen Pamić umro na terenu, svi nalazi, od A do Ž, bili su odlični
6

Pamić (23) je doživio srčani udar dok je igrao mali nogomet. Imao je problema sa srcem i ranije. Alen je sin trenera Igora Pamića i brat Zvonka, nogometaša Dinama

VIDEO

Alen Pamić u petak predvečer došao je s mora i gledao utakmicu malog nogometa u Maružinima kraj Kanfanara. Pred sam kraj utakmice, stao je na gol na pet minuta. Srušio se. Pokušali su ga oživjeti. Nije uspjelo. Alen je preminuo u 24. godini života. 

Tragedija je potresla hrvatsku nogometnu javnost i obitelj Pamić. Alen je sin trenera Igora Pamića i brat Zvonka, nogometaša Dinama.

Nakon što se treći put u karijeri srušio na terenu, nije se vraćao profesionalnom nogometu. Nalazi su bili u redu, svi su tvrdili kako je Alen zdrav i nitko nije znao o čemu se radi. Zbunjen je bio i njegov otac, Igor.

- Bio je u bolnici, ali liječnici su mi rekli da su svi nalazi, od A do Ž, u redu. Bili smo kod najboljih stručnjaka i svi tvrde da je Alen potpuno zdrav - rekao je tada Igor Pamić.

Nažalost, ipak nije bio zdrav. Njegovi problemi sa srcem počeli su 2010. godine dok je igrao za Standard. Srušio se na treningu, a belgijski klub raskinuo je ugovor s njim.

- Ma tamo su ih izgladnjivali. Imali su nekog nutricionista koji je svima, uključujući i Alenu, prepisivao neku prehranu. Izgubio je pet, šest kila u nekoliko dana i to se moralo reflektirati - pričao je tada Igor Pamić.

Alenu je drugi put pozlilo 2011. godine u Žminju. Opet je obavio niz pretraga i sve je bilo u redu. Dvaput je išao kod poznatog kardiologa u Milano. Svi su pričali isto - Alen je potpuno zdrav.

Nakon što se treći put srušio, na utakmici Istre i Lokomotive, nije se vraćao na nogometne terene Prve HNL. 

Ali nije mogao prestati igrati. Preminuo je na terenu, na malom nogometu...

Kronologija:

  • 2010. godine srušio se na treningu Standarda. Odlazi na pretrage koje pokazuju kako je s njim sve u redu. Igor Pamić optužio je nutricionista u belgijskom klubu i povezao Alenovu slabost s promjenom prehrane.
  • 2011. godine pozlilo mu je u Žminju. Ponovno obavlja pretrage. Rezultat je isti. Zdrav je. Alen nastavlja s nogometom i igra za Istru 1961.
  • 2012. godine pao je u nesvijest na utakmici Istre i Lokomotive. Odlučio je prekinuti s nogometom dok ne obavi još pretraga. Bio je kod poznatog kardiologa u Milanu koji je također ustvrdio kako je Alen zdrav.
  • 2013. godine pozlilo mu je na terenu malog nogometa u Maružinima. Pokušali su ga oživjeti. Nisu uspjeli. Alen je preminuo u 24. godini života...

Istra izrazila sućut obitelji

"U petak navečer, u 24-oj godini života, tragično je preminuo Alen Pamić, igrač Istre 1961 i sin trenera Igora Pamića.

Svi zaposlenici, stručni stožer i igrači Istre 1961 žele izraziti iskrenu sućut Alenovoj obitelji. Počivao u miru", stoji na službenoj stranici Istre.

Šuker: Naši misli su uz Pamićevu obitelj

"2013. godina donijela nam je previše bolnih odlazaka, a posebno je teško kada se radi o mladim nogometašima. Ne postoje riječi kojima bismo mogli utješiti obitelj koja se u velikoj mjeri posvetila upravo nogometu, no znajte da je hrvatska nogometna obitelj uz Vas.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza i cijele nogometne zajednice, izražavam duboku sućut ocu Igoru i cijeloj obitelji Alena Pamića zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Naše misli su s Vama.

Od srca Vaš,

Davor Šuker, Predsjednik HNS-a".

Dinamo: Napustio nas je igrač na početku karijere

"U petak navečer, u 24. godini života, tragično je preminuo Alen Pamić, brat našeg igrača Zvonka, sin našeg bivšeg igrača Igora te igrač Istre 1961.

Nova strašna vijest potresla je hrvatski nogomet nakon što nas je napustio mladi igrač, dečko koji je praktički bio na početku karijeru. Alen je u Hrvatskoj igrao za Karlovac i Rijeku, a potom je otišao u Belgiju da bi se vratio u Istru, no imao je zdravstvenih problema te se tijekom karijere tri puta srušio na terenu.

Iako je obavio brojne preglede svi nalazi su bili u redu i Alen je nastavio s nogometom sve do kobnog petka i malog nogometa na kojem mu je stalo srce", 

Uprava, stručni stožer i igrači GNK Dinamo žele izraziti iskrenu sućut Alenovoj obitelji.

Počivao u miru", piše na službenoj Dinamovoj stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem