Obavijesti

Sport

Komentari 765

Najbolji start u 20 godina: 6-0 protiv Azerbajdžana u Osijeku

Najbolji start u 20 godina: 6-0 protiv Azerbajdžana u Osijeku
44

Ovacije 16 tisuća gledatelja najbolje govore o tome koliko je Hrvatska bila uvjerljiva protiv Azerbajdžana. S tri pobjede nije započela kvalifikacije još od 1994. godine...

VIDEO

Izabranici Nike Kovača pobijedili su Azerbajdžan sa 6-0 za izjednačenje rekordnog starta iz 1994. godine. To je dosad bio jedini put da je reprezentacija pobijedila u prve tri utakmice u kvalifikacijama, na putu prema Euru u Engleskoj 1996. godine. 

I 20 godina poslije naši se bore za Europsko prvenstvo, a od ponedjeljka su na vrhu ljestvice skupine H s devet bodova i gol-razlikom 9-0, ispred Italije koja ima devet bodova i gol-razliku (5-1). 

Kramarićev odličan početak

Hrvatska je odigrala prvih 45 minuta za pamćenje. Kovač je od starta na teren poslao postavu u formaciji 4-4-2 s rombom u sredini, a vrhunski je na početku bio Andrej Kramarić

Napadač Rijeke bio je svugdje, već u 11. minuti zabio je s pet metara uklizavanjem na ubacivanje Darija Srne s desne strane, a i poslije toga je pucao iz blizine glavom i iz daljine nogom, oba puta pored gola. 

Ozljeda Kovačića, odlična reakcija Perišića

Jedina je loša vijest bila ozljeda prepona Matea Kovačića, no s obzirom na to kako je s klupe reagirao Ivan Perišić, Hrvatska nije ni osjetila izostanak veznjaka Intera. 

Perišić je ušao u 24. minuti, a deset minuta poslije zabio za 2-0. Ivan Rakitić ubacio je iz slobodnjaka s lijeve strane, Perišić je bio potpuno sam u sredini i sa sedam metara mu nije bilo teško udvostručiti prednost Hrvatske. 

S obzirom na romb u sredini, bilo je mnogo prostora na bokovima za Darija Srnu i Danijela Pranjića. Prvi je asistirao za prvi gol, a drugi za treći. Pranjić je u 45. minuti savršeno ubacio u sredinu, gdje je Perišić opet ostao sam i ovaj put pogodio u sami kut nemoćnog Kamrana Agajeva. Perišić je i protiv Malija u Osijeku zabio dva gola, očito mu leži teren u Gradskom vrtu. 

Modrić zabio i asistirao

Do kraja poluvremena bilo je vremena i da Luka Modrić okomitom loptom dođe do asistencije, a Marcelo Brozović iz okreta zabije i za 4-0. Fantastično odrađeno poluvrijeme nagrađeno je velikim pljeskom više od 16 tisuća gledatelja na tribinama u Osijeku. 

Pljesak se nastavio i u drugom poluvremenu. Darijo Srna iznudio je prekršaj za penal u 56. minuti jer je na jednu poluvisoku loptu išao hrabro glavom, a Allahverdijev ga je zakačio kopačkom. Siguran izvođač bio je Modrić, koji je nakon gola i asistencije izašao iz igre i prepustio svoje mjesto Alenu Haliloviću

U 61. minuti gosti su sami sebi zabili. Još jedno u nizu probijanja preko boka završilo je oštrom loptom Perišića s lijeve strane, koju je pod prečku zakucao kapetan Sadigov za 6-0 Hrvatske i ovacije navijača kakve se dugo nisu čule. 

Pa kad smo već kod pljeska, vrijedi spomenuti da je ulazak Ivice Olića dočekan uz skandiranje njegovog imena. Olić je ušao umjesto Kramarića u 76. minuti, ali nije mogao pomoći reprezentaciji da izjednači rekordnu pobjedu. 

Najveće pobjede ostaju 7-0 protiv Andore 2006. i Australije 1998. godine, s tim da je protiv Australaca bio prijateljski susret. 

Hrvatska - Azerbajdžan 6-0 (Kramarić 11', Perišić 34', 45', Brozović 45+2', Modrić pen. 56', Sadigov a.g. 61')

  • Hrvatska: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Pranjić - Brozović, Modrić (od 59. Halilović), Rakitić, Kovačić (od 24. Perišić) - Kramarić (od 76. Olić), Mandžukić. 
  • Azerbajdžan: K. Agajev - Medvedev, Sadigov, Gusejnov, Allahverdijev (od 67. Gulijev) - Abdullajev, Karajev (od 30. Ramazanov, od 41. Husejnov), Ramaldanov, Nazarov - Amirgulijev, Alijev.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 765
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom