Obavijesti

Sport

Komentari 226

'Modri' prekinuli pobjedničku seriju: 'Ništa prema dogovoru'

'Modri' prekinuli pobjedničku seriju: 'Ništa prema dogovoru'
9

Nogometaši Zagreba došli su do iznenađujućeg remija na gostovanju u Maksimiru u zadnjoj utakmici 6. kola MAXtv Prve lige. Dinamo više nije stopostotan u prvenstvu

VIDEO

Trebala je to biti još jedna golijada u Maksimiru na štetu gostiju. Barem se tako najavljivala utakmica Dinama i Zagreba, zadnja u šestom kolu MAXtv Prve lige. Ali 'pjesnici' su junačkom igrom osvojili bod odigravši 1-1, što znači da više nema stopostotnih momčadi u prvenstvu.

Sve je vodilo prema laganoj pobjedi Dinama u uvodnim minutama. Prvo je mladi Ante Ćorić pogodio prečku na dodavanje Vukojevića, a u devetoj minuti Livaković je morao po loptu u mrežu. Luis Ibáñez dobio je priliku iz slobodnjaka s 20-ak metara sa sredine i precizno je pogodio donji desni kut Zagrebova gola za 1-0. Bio mu je to povratnički gol nakon dolaska iz Argentine.

Tako izgleda kad se ne radi po dogovoru

- Čestitke Zagrebu na dobroj igri i zasluženom bodu. Prvih 15-20 minuta smo igrali više nego dobro, zabili gol i imali nekoliko prilika, a onda smo stali. Nismo radili ništa po dogovoru i onda to tako izgleda - rekao je trener "modrih" Zoran Mamić nakon utakmice.

Golman gostiju iz Kranjčevićeve prvi se put iskazao u 24. minuti zaustavivši pravu malonogometnu akciju "modrih" koju je zaključio Soudani mlakim udarcem. Dinamo je pretrpio udarac ozljedom Ćorića koji je zbog toga morao izaći iz igre, a zamijenio ga je Brozović. Mučili su se domaćini i sami sa sobom; neposredno prije odmora Gonçalo je umalo zabio autogol nakon ubacivanja Stepčića, ali Eduardo je bio spreman.

Stepčić kaznio izletavanje kapetana Eduarda

Portugalski golman, kojemu je trener Zoran Mamić povjerio kapetansku traku, međutim, nije se posebno iskazao u nastavku. Nakon sedam minuta našao se oči u oči s Gabrijelom Bobanom koji ga je zaobišao i iskosa gađao prazan gol, ali nije pogodio.

No zato njegov suigrač Valentino Stepčić nije propustio kazniti Portugalčevo izletavanje s gola. Sigali mu je predao loptu na 30-ak metara, a napadač Zagreba bez oklijevanja prebacio Dinamova vratara za neočekivanih 1-1.

Nisu 'pjesnici' tu stali s dobrom igrom, dapače; Dinamo se mučio ostvariti duži pritisak na vrata gostiju. Kada je koncentracija popustila, Brozović je s ruba šesnaesterca pucao snažno, ali se Livaković iskazao novom sjajnom obranom i postao heroj Zagreba.

'Pjesnici' mogli i do senzacije

Na drugoj strani Stepčić se izborio za novi šut iz daljine pokušavši pogoditi suprotni kut, ali je njegov šut otišao pola metra pored lijeve Eduardove stative... "Modri" su u završnici bili na pravim mukama, pa se na kraju bod i ne čini toliko loš. Zagrebu je on zasigurno velik "k'o kuća", a mogao je i do sva tri.

- U nastavku se pokazalo da se ne može igrati dio utakmice jer onda kada hoćeš i stvaraš šanse te ne nagradi golom zbog pristupa prije toga - komentirao je Mamić blijedo izdanje dinamovaca pa preuzeo odgovornost na sebe.

'Napravio sam neke stvari protiv sebe'

- Isključivi krivac za izgubljena dva boda sam ja jer sam napravio neke stvari protiv sebe. Neću ići u pojedinosti, ali postava nije bila onakva kakva mi je bila prvotna ideja.

Mamić je objasnio kako razlog remija nije činjenica prevelike rotacije u momčadi "jer su i oni pokazali da znaju igrati" te kako je već prije odlučio da će Eduardo biti kapetan u situacijama kad u kadru ne bude Šimunića, Antolića ili Ademija.

MAXtv Prva liga, 6. kolo

  • Dinamo - Zagreb 1-1 (Ibáñez 9' / Stepčić 60')

Ljestvica

  1. Dinamo - 16
  2. Rijeka - 15
  3. Hajduk - 10
  4. Split - 8
  5. Istra 1961 - 7
  6. Osijek - 7
  7. Lokomotiva - 6
  8. Zagreb - 5
  9. Zadar - 5
  10. Slaven Belupo - 4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 226
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'