Obavijesti

Sport

Komentari 394

Radošević spasio bod Rijeci u 94. minuti derbija na Kantridi!

Radošević spasio bod Rijeci u 94. minuti derbija na Kantridi!
15

Rijeka je protiv Dinama povela u 30. minuti golom Balaja, okrenuo je Dinamo u nastavku preko Pjace i Sigalija, a onda je Radošević u nadoknadi pogodio za 2-2

VIDEO

Dvadeset sekundi prije kraja utakmice, duboko u sudačkoj nadoknadi, Josip Radošević "bombom" s 30-ak metara zabio je fantastičan gol za bod Rijeke (2-2) u velikom derbiju hrvatskog nogometa protiv Dinama na Kantridi.

Dva najjača hrvatska kluba nisu pružila odveć lijep nogomet, no dramatiku svakako jesu jer Rijeka je vodila nakon pola sata igre, "modri" su u nastavku preokrenuli, a onda ispustili pobjedu u 94. minuti utakmice.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu. Već u trećoj minuti Henríquez je propustio sjajnu šansu iz blizine. Bilo je to praktički sve što su i jedni i drugi napravili u prvih pola sata, sve do gola Bekima Balaja.

Albansko pojačanje momčadi s Kantride postiglo je gol nakon katastrofalne reakcije Jérémyja Taravela. Leovac je ubacio s lijeve strane, Francuz promašio loptu, a Balaju iz blizine nije bilo teško zabiti četvrti gol u bijelom dresu.

Tek su pet udaraca ukupno obje momčadi uputile u prvom poluvremenu, a onda je nakon manje od minute u nastavku Dinamo uspio pogoditi. Junior Fernandes gurnuo je Pjacu u čistu situaciju pred Vargićem, a mladi napadač Zagrepčana lijepim udarcem prebacio je golmana za 1-1.

Sedam minuta poslije digla se riječka klupa, ali i publika nakon što je Eduardo srušio Jugovića u šesnaestercu gostiju, no Marijo Strahonja nije pokazao na penal.

Činilo se kako će derbi završiti s miroljubivih 1-1, a onda je Dinamo preokrenuo. Nakon Machadova slobodnjaka riječka je obrana pustila Sigalija da iz blizine postigne drugi prvoligaški gol u sezoni. Glupost utakmice napravio je Junior Fernandes koji je kao zamjena utrčao slaviti sa suigračima na travnjak, pa mu je Strahonja dao drugi žuti karton i neće ga biti u kup-utakmici u srijedu.

Vrijeme je duboko ušlo u nadoknadu, no Rijeka se nije predavala. Vešović je pogodio Eduarda u 93. minuti sa svega nekoliko metara udaljenosti od gola, a iz kornera koji je uslijedio Josip Radošević radi potez utakmice. Preciznim šutom s 30-ak metara veznjak bijelih pogađa desnu stativu, potom i mrežu za veliko slavlje domaćih.

Strahonja je nedugo potom označio kraj, a trener Dinama Zoran Mamić žestoko je napao zaprešićkog suca, pa su tako igrači gostiju u svlačionicu ispraćeni zvižducima.

Bilo kako bilo, pobjednika u prvom od triju travanjskih ogleda između ovih dvaju klubova nije bilo, pa je razlika na ljestvici devet kola prije kraja MAXtv Prve lige između njih ostala 14 bodova.

MAXtv Prva liga, 27. kolo:

  • Rijeka - Dinamo 2-2 (Balaj 30', Radošević 90+4' / Pjaca 46', Sigali 82')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 394
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica