Obavijesti

Sport

Komentari 177

Ancelotti je dobio otkaz: 'Veliki su zahtjevi, treba nam impuls'

Ancelotti je dobio otkaz: 'Veliki su zahtjevi, treba nam impuls'
7

Dvije godine nakon što je stigao u madridski Real, Carlo Ancelotti odlazi iz kluba. Objavio je to predsjednik "kraljeva" Florentino Pérez na konferenciji za novinare...

VIDEO

Sezona bez jednog od tri najvažnija trofeja presudila je Carlu Ancelottiju. Predsjednik Real Madrida Florentino Pérez na konferenciji za medije objavio je ono o čemu se nagađalo otkako je "kraljevski klub" kiksao kod Valencije i iskompromitirao naslov prvaka Španjolske:

Carlo Ancelotti dobio je otkaz u Real Madridu, odlučio je izvršni odbor "kraljevskog kluba".

- Bila je ovo jako teška odluka, ali mi nismo ovdje kako bismo donosili lake, nego najbolje odluke za našu instituciju. Carlo Ancelotti u ove je dvije sezone zadobio simpatije uprave, mene osobno i navijača, ušao je u našu povijest. No svi znamo da su u Madridu zahtjevi veliki i smatramo da je vrijeme za novi impuls koji će nam donijeti nove naslove i učiniti naš maksimalno kompetentnima - rekao je Pérez.

"Želio bih zapamtiti ove dvije fantastične godine u Real Madridu. Hvala klubu, navijačima i igračima. #HalaMadridYNadaMas", napisao je Carlo Ancelotti na Twitteru.

Talijanski trener lani je donio "kraljevima" dugoočekivanu "la Décimu", deseti naslov europskog prvaka, a ukupno je u dvije sezone na Bernabéuu osvojio četiri trofeja: Ligu prvaka, Kup kralja, europski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo.

- Želio bih zahvaliti Carlu za velik trud u posljednje dvije godine i poručiti mu da je ovo još uvijek njegov dom. Sljedeći tjedan znat ćemo ime novog trenera Reala - dodao je Pérez.

Ancelotti je danas ranije objavio kako će u slučaju otkaza uzeti godinu dana odmora zbog operacije kralježnice. Napisi kako će preuzeti klupu Milana tako se zasad neće ostvariti.

Kao najizgledniji nasljednik talijanskog stručnjaka na klupi madridskih bijelih spominje se Rafael Benítez, trener Napolija. Korak bliže takvoj odluci Pérezova je izjava kako će novi trener "morati tečno govoriti španjolski".

Pogledajte put kojim je Carlo Ancelotti išao u Madridu na Goalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna