Obavijesti

Sport

Komentari 250

Zadar je vodio 2-0 na Poljudu, Hajduk se izvukao i uzeo bod

Zadar je vodio 2-0 na Poljudu, Hajduk se izvukao i uzeo bod
6

Hajduk i Zadar odigrali su 2-2 na Poljudu u 23. kolu. Štimčev Zadar poveo je 2-0 i to zabivši dva gola Hajduku unutar 6 minuta. Domaći se vraćaju u drugom dijelu...

VIDEO

Zadar je posljednji put pobijedio Hajduk na Poljudu 2. kolovoza 2009. U zadnjih šest godina nikad nisu bili bliže pobjedi nego danas. Drago Gabrić te 2009. godine igrao je u dresu Hajduka u tom 0-1 porazu od Zadrana. Danas je zabio vodeći gol, ali za Zadar. Završilo je 2-2, a gosti na čijoj klupi sjedi Igor Štimac itekako imaju za čime žaliti. 

- Moj stožer ih je snimio, znamo kako igraju, kakav im je raspored, a poznajem i njihove trenere, tako da teško mogu očekivati neko iznenađenje. Igor? Ne može me iznenaditi - pričao je Špaco Poklepović prije utakmice.

No njegova spiralna impostacija ponovno je zakazala. Ni u drugom susretu ne zna za pobjedu. Hajduk je počeo žestoko, promašio je zicer (Maglica) i Zadar je to naplatio. Prvi pravi prelazak centra i vodstvo gostiju. Drago Gabrić zabio je za 1-0. Nije slavio gol, a kad je izlazio pred kraj prvog dijela dobio je pljesak s poljudskih tribina. Hajdukovi igrači dobili su žestoke zvižduke. 

Zadar je u samo šest minuta zabio Hajduku dva gola. Nakon Gabrićevog gola u 12. minuti, Lovre Čirjak je bio precizan iz penala kojeg je skrivio Vršajević. Oko 6000 navijača na Poljudu jasno je pokazalo što misli o igri svojih ljubimaca u vrijeme dok su igrači odlazili na odmor. Zadar se branio sjajno i zadavao glavobolje Špacinom Hajduku, posebno u trenucima brze tranzicije iz obrane u napad.

U drugom poluvremenu Zadar je imao zicer za 3-0. Ali Pešić je bio sebičan i, umjesto da doda na drugu stativu, sam je pokušao završiti akciju. Hajduk je proigrao ulaskom Andrije Balića umjesto nevidljivog Milevskog. Balić je zabio nakon Vršajevićevog proigravanja 20 minuta prije kraja utakmice. U tom naletu Hajduk je izjednačio. Ponovno je Vršajević ubacio, a Anton Maglica je glavom zabio za 2-2.

Nakon toga Zadar je imao još jednu šansu dotući Hajduk, no Ivan Pešić iz Zadra drugi je put na utakmici bio sebičan i propala je šansa gostima. Ostalo je 2-2. Hajduk je ovim bodom ostao četvrta momčad lige. No sad im Lokomotiva bježi dva boda. 

Zadar je ostao na zadnjem mjestu.

HNL, 23. kolo:

  • Hajduk - Zadar 2-2 (Balić 69, Maglica 76 / Gabrić 12, Čirjak 18)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 250
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu