Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ukida se Udruga prvoligaša: 'Klubovi su sad briga HNS-a...'

Ukida se Udruga prvoligaša: 'Klubovi su sad briga HNS-a...'
7

Najlakše je bilo reći: 'To je u domeni Udruge prvoligaša i HNS to ne treba raditi!' Ja ne želim biti takav predsjednik. Mi smo tu da pomažemo HNL-u, rekao je Šuker

VIDEO

Novi Zakon o udrugama je ubijanje sporta, rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, nakon susreta s osječkim gradonačelnikom Ivicom Vrkićem u zgradi Gradske uprave u drevnoj Tvrđi. 

Najavio je da će se o detaljima novoga Zakona o udrugama za nekoliko dana više oglasiti njegova "desna ruka", Damir Vrbanović, a Šuker je u Osijeku naglasio tek da će se taj zakon "negativno odraziti na sportske kolektive koji većinom funkcioniraju kao udruge".

O najavljenom gušenju Udruge prvoligaša i HNS-ovom preuzimanju odgovornosti za Hrvatsku nogometnu ligu Davor Šuker je rekao da će se time "kvalitativno podići razina HNL-a u ekonomskom, marketinškom pa i natjecateljskom pogledu".

- U ovome trenutku jedino Dinamo ima novca, a to je posljedica perfektnog rada posljednjih desetak godina. S druge strane imaš devet klubova koji na svojim računima nemaju puno novca te se postavlja pitanje čemu ta udruga služi. Hrvatski nogometni savez može pomoći svim klubovima, i želi im pomoći, ali to se ne može raditi preko druge udruge. 

Najlakše je bilo reći: 'To je u domeni Udruge prvoligaša i HNS to ne treba raditi!' Ja ne želim biti takav predsjednik, ja želim biti predsjednik koji će pomagati. Nama je svima u HNS-u zadaća vratiti nogometu ono što nam je taj isti nogomet dao. Ako kažemo gradonačelniku Osijeka da neće morati izdvojiti 100.000 eura za video nadzor i ticketing, on će biti presretan. Mi smo tu da pomažemo HNL-u, pa i bazi. Liga 10 je pun pogodak, a kada uvedemo ticketing bit će i 20 posto više gledatelja, a sve to imamo iz Uefe i Fife - rekao je Davor Šuker.

Šuker o susretu s Malijem: Znam da će stadion biti pun

U Osijeku je Davor Šuker sa svojim domaćinom razgovarao i o predstojećoj prijateljskoj utakmici koju će Hrvatska igrati s Malijem u Gradskom vrtu 31. svibnja.

- Znam da će stadion biti pun, drago mi je da će baš Osijek ispratiti reprezentaciju u Brazil - rekao je Davor Šuker.

'Rado bih vidio još nekoliko Mamića u hrvatskom nogometu'

Prije susreta s Vrkićem Šuker je posjetio i svoj matični klub NK Osijek te u svlačionici ohrabrio igrače uoči odlučujuće utakmice s Hrvatskim dragovoljcem za nekoliko dana, a koja će, najvjerojatnije, i odrediti momčad koja se seli u niži rang natjecanja.

- Posjetio sam klub, bio sam s trenerom Rukavinom i igračima i vidio sam jednu želju za boljim rezultatom. No pravila igre se znaju. Jedanaest na jedanaest. Samo igrači su ti koji na terenu mogu dati gol - kaže Davor Šuker.

O najavi odlaska iz Dinama Zdravka Mamića, predsjednik HNS-a je tek rekao da bi vrlo rado vidio "još nekoliko Mamića u hrvatskom nogometu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo