Obavijesti

Nova školska godina se bliži. Imate li sve potrebno za školu?

Nova školska godina se bliži. Imate li sve potrebno za školu?
1

Bliži se početak nove školske godine, a ako niste sigurni što sve vašeg školarca očekuje u školi, provjerite naš popis i spremno dočekajte povratak u školske klupe.

Ponovni povratak u školske klupe, ali i prvi odlazak u školu svakog prvašića može biti pomalo stresan. No, pravo pitanje je što zaista školarcu treba? Donosimo vam popis svih stvari uz koji će svaki povratak u školske klupe za dijete biti jednostavniji, a za roditelje bezbrižniji.

Broj 1: Kvalitetna školska torba

Ulaganje u kvalitetnu školsku torbu višestruko se isplati. One su čvršće pa mogu potrajati godinama, ali još važnije – vašem djetetu čuvaju leđa i olakšavaju nošenje teških knjiga. Stručnjaci iz Američkog udruženja ortopeda i Američke udruge kiropraktičara naglašavaju kako je važna namjena same torbe. Za najmlađe, idealne su torbe napravljene od lakših materijala, anatomske su i više naslonjene na kralježnicu bez velikih razmaka. Bitno je da torba pokriva cijeli trup, a da je dno dva centimetra iznad struka. Preporučuje se kupovina torbi i ruksaka s više pretinaca kako bi se težina knjiga i pribora pravilno raspodijelila. Također, teže knjige i pribor važno je smjestiti najbliže leđima, a nije na odmet koristiti i deblji remen oko struka za pravilniji raspored tereta.

U školi baš kao kod kuće

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dijete se u školi može osjećati kao kod kuće ako uz sebe ima svoj najdraži lik iz crtanog filma ili igrice pa za svoje školarce odaberite bilježnice s njihovim omiljenim likovima. Šarena pernica je također veliki plus, ali pazite – ponekad one na više katova nisu toliko praktične. U takvim je pernicama nepregledan raspored pribora pa je bolje uzeti manju pernicu koja će u jednom pretincu sadržavati sve potrebo – od olovke, gumice, šiljila, bojica, ravnala i flomastera.

Pripremite školarca od glave do pete

Osim školskog pribora, jedna od važnijih stavki prije povratka u školu jest i nabavka nove odjeće i obuće. Najvažnije je da za dijete odaberete kvalitetne tenisice i udobnu slojevitu odjeću na cif kako bi im olakšali svlačenje i oblačenje u školi. Ne zaboravite ni na opremu za tjelesni. U većini škola traži se bijela majica kratkih rukava i sportske kratke hlačice. 

Zabavno učenje kod kuće

Opsežan nastavni program, svaki dan ispitivanja, ocjene i nova zadaća. Gradivo se djeci ponekad čini teško, koliko god se učitelji trudili na kreativan način olakšati im svladavanje lekcija. No, posljednjih su se godina na tržištu pojavila pomoćna nastavna sredstva za učenje kod kuće.  To su vježbenice, zbirke i ispiti koji na zanimljiv i motivirajuć način djeci pomažu svladati gradivo u trenu. Djeci će se činiti da se igraju, a roditelji će znati koliko zapravo u tom trenutku uče i koriste svoje mudre glavice.

Gadgeti za lakše učenje

Danas je gotovo nemoguće školsko gradivo svladati bez upotrebe tehnologije. Laptopi i tableti više nisu samo sredstvo za igru i razbibrigu, postali su gotovo neophodni za svakog školarca. Brojne edukativne i poučne aplikacije i stranice služe lakšem i zabavnijem svladavanje gradiva. Ako vaše dijete već sada samo odlazi u školu, možete razmisliti i o kupnji novog mobitela jer ćete na taj način biti sigurni kako je vaše dijete sigurno stiglo u svoju školsku klupu. 

Sve potrebno za bezbrižan povratak vašeg djeteta u školske klupe potražite na Mondo.hr te uštedite uz odlične akcijske cijene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje