Obavijesti

Obilježen početak vinogradarske godine i Vincekovo

Obilježen početak vinogradarske godine i Vincekovo
7

Proslava Vincekova najveća je tradicionalna pučka svetkovina loze i vina Slavonije i Kutjeva, koja se kalendarski slavi u siječnju svake godine

Uz prvo rezanje trsa i zalijevanje vinom, blagoslov vinograda, ali i neizostavan zabavan i gastronomski program, Kutjevo d.d. je i ove godine obilježilo početak vinogradarske godine i tradicionalno Vincelovo, u povodu blagdana Sv. Vinka. Više od tisuću gostiju i njihovi domaćini komentirali su kako su prošlogodišnje smjerne molitve Sv. Vinku pomogle da se dobije vrhunsko vino u kojem se uživalo tijekom cijele proslave.

Svaki gost je prilikom dolaska na jedan od najljepših vinogradarskih položaja Vinkomir na kojem se fešta i održavala dobio etui i čašu, kako bi mu ruke bile slobodne za roštilj uz vinogradarsku vatru. Druženje uz pečene kobasice, šarane na rašljama i nagrađivano vino iz berbe 2015. su dodatno uveseljavali  poznati tamburaški sastavi Bisernica i Dyaco, koji su zvukom tamburica stvorili potpuni ugođaj na Vinkomiru.

Kutjevo d.d. je kao domaćin u dobroj organizaciji nakon tradicionalnog druženja uz vinogradarsku vatru, otvorio vrata VIP šatora u kojem je više od tisuću gostiju; poslovnih partnera, veleposlanika Rusije, Kine, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine imalo priliku slaviti Vincelovo uz slavonske gastronomske delicije, bogatu paletu vina iz Kutjevačkog podruma i razigrane tamburaške pjesme. Od uzvanika iz političkog, sportskog, estradnog života koji su također prisustvovali velikoj fešti imali smo priliku vidjeti, g. Stjepana Mesića, nogometaša Tomu Šokotu sa suprugom i modelom Eminom Škotom, fotografa Damira Hoyku,  voditeljicu Vanju Halilović, poduzetnicu Vanju Mamić i mnoge druge.

Kao i svake godine dosad, Kutjevo je za svoje goste i ove godine pripremilo iznenađenje večeri tj. goste iznenađenja koji su uzvanike zabavljali dugo u noć. Tako su se ovom prilikom Mladen Grdović uz pratnju čuvenog harmonikaša  Šerbe pobrinuli da atmosfera do kraja bude ispunjena.

Oko ponoći smo imali priliku uživati u bogatom vatrometu koji je zaokružio večer. Unatoč zimi, brojna oplemenjena i ozarena lica napustila su ovogodišnje Vincelovo s lijepim uspomenama do iduće godine. 

O Kutjevu d.d.

Kutjevački podrum  je najstarija hrvatska vinarija čija tradicija seže 8 stoljeća u povijest. 

Kutjevo se ponosi svojom Graševinom koja predstavlja 80% ukupne proizvodnje Kutjevačkog podruma i najpoznatija je tržišna marka u Hrvatskoj. No, osim toga njegujući tradiciju vinarija ima najveću i najstariju vinsku arhivu, a dići se i sa svojim ledenim vinima koji predstavljaju najjači izražaj prirode koji grožđe predaje vinu. 

U svijetu je malo vinogorja u kojima uspijevaju ovakva velika vina što potvrđuje i osvojena medalja Šampiona u kategoriji prirodno desertnih vina na 1. Nacionalnom ocjenjivanju –Vina Croatia- u Zagrebu 2015. za Traminac ledeno vino 2011. Osvojio je osim toga i Regionalno zlato, najprestižniju medalju na ovogodišnjem Decanteru te srebrenu medalju na Concours Mondialu u Bruxellesu.

Na domaćoj vinskoj sceni je također briljirao i može se pohvaliti velikom zlatnom medaljom na izložbi vina kontinentalne Hrvatske, Sv. Ivan Zelina 2015., uz to je i najbolje ocijenjeno vino drugih sorti na ovogodišnjem Festivalu graševine te Šampion Bonavite 2015. 

Kutjevo d.d. su jedan od simbola hrvatske kontinentalne vinske kulture i vinski znalci ih prepoznaju kao sinonim kvalitete i pouzdanosti, a potvrdile su to i brojne medalje i priznanja sa sajmova i izložbi u zemlji i svijetu. Više informacija na Kutjevo.com i Facebook.com/Kutjevo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske
Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi