Obavijesti

Održana prezentacija o kombiniranju piva i hrane

Održana prezentacija o kombiniranju piva i hrane
6

U zagrebačkom restoranu Muzej održana je prezentacija o rastućem trendu kombiniranja piva s hranom pod nazivom Pan voli hranu, a kojoj su prisustvovale brojne poznate osobe.

Gosti su uživali u gastronomskom skladu hrane i raznovrsnih okusa piva iz obitelji Pan – Pan lager, Pan Zlatni i pitki Pan Tamni, a posebna atrakcija bio je Pan Music Grill - roštiljanje na glazbi po izboru.

O rastućem trendu kombiniranja piva i različitih vrsta hrane jučer je u restoranu Muzej govorio chef Vladimir Šajnović koji je posebno za ovu priliku pripremio niz gurmanskih kreacija koji se odlično sljubljuju uz vrhunsko Pan pivo. Uz moderatoricu Ivu Šulentić, prezentaciji su prisustvovali i Ana Begić, Kristijan Beluhan, Marija Mikulić i Saša Maček iz benda Lines & Colours koji su uživali u zanimljivoj pivskoj gastro priči uz Pan lager, Pan Zlatni i pitki Pan Tamni, a vrlo ugodno iznenađenje bio je Pan Music Grill, odnosno, do sada u nas još neviđen način roštiljanja na glazbu po izboru.

Zbog velike raznolikosti okusa, mirisa i aroma, pivo se jako dobro spaja s različitim vrstama hrane, a posljednjih godina u restoranima i raznim pivskim događanjima raste trend kombiniranja različitih vrsta kvalitetnog piva s finom hranom. Tako se razbijaju predrasude o pivu kao piću koje se servira isključivo uz roštilj, grickalice i brzu hranu.  

Tijekom obroka može se kušati i nekoliko vrsta piva. Tako se hladna predjela odlično mogu začiniti tradicionalnim lagerom poput Pan lagera, koji laganom slatkoćom slada i blaže gorčine izvrsno komplementira ovaj izbor jela. Glavno mesno jelo, poput svinjetine u umaku od piva s njokima izvrsno zaokružuje Pan Zlatni, pivo iznimno bogatog okusa i izražene zlatne boje uz nešto jaču, ali profinjenu gorčinu.

Pivo odlično ide i uz deserte, a može biti i njihov važan sastojak, o čemu svjedoči osvježavajući sorbetto na bazi Pan Radlera.

Savršen sklad okusa garantira vrhunska kvaliteta piva: visoki standardi za osiguranje kvalitete piva grupacije Carlsberg

Ključan „sastojak“ za istinski gastro-pivski užitak je vrhunska kvaliteta piva, a upravo je „kvaliteta iznad svega“ bila osnovna ideja inovatora pivarske industrije i osnivača Carlsberga Jacoba Christiana Jacobsena. Ta se ideja njeguje i danas 160 godina kasnije. Naime, grupacija Carlsberg provodi jednake standarde za osiguravanje vrhunske kvalitete piva u svim svojim pivovarama diljem svijeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života
PRIČA O MASABUMIJU HOSONI

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života

Masabumi Hosono probio se do čamaca za spašavanje. Čuo je da mornar viče: 'Mjesta za još dvoje'. Na brodu je bilo još žena i djece. U Japanu je završio u udžbenicima kao primjer sramotnog ponašanja

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici
Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena