Komentari 0

Ohladi me tiho! - najtiši klima uređaji na tržištu

Ohladi me tiho! - najtiši klima uređaji na tržištu

Uz radnu glasnoću od svega 19 dB Mitsubishi Electric klima uređaji najtiši su uređaji na tržištu. Tiši i od ljudskog šapata

Zamislite nečujni kućanski aparat koji savršeno hladi prostoriju u kojoj boravite ili spavate dok živa termometra na terasi želi iskočiti iz svog ležišta. Gledate susjede kako pokušavaju napraviti propuh ne bi barem malo odahnuli od ljetne sparine, a vama je ugodno, čak pomalo hladnjikavo te razmišljate da li da se pokrijete laganom dekom. 

Za tu je ugodu zaslužna Mitsubishi Electric klima koja je u nekoliko minuta po uključivanju rashladila prostoriju na ugodnih 25⁰C. Nakon uključivanja ste potpuno zaboravili na klimu, jer je ona gotovo nečujna. 19 dB buke koju japanska klima uređaj proizvodi u radu, tiše je od ljudskog šapta, a uređaj je u praksi potpuno nečujan jer se mjerenje buke obavlja na udaljenosti od 1,5 metra od klima uređaja. Sjedite li ili ležite na 3 do 5 metara udaljenosti, klima uređaj nećete uopće čuti.

Nizak nivo buke postiže se dizajnom lopatica, ventilatora i istrujnih rešetki. Kod smanjenja opterećenja, vanjska jedinica automatski snižava nivo buke za 3dB. Dodatno sniženje buke moguće je postići uključivanjem noćnog 'Econo cool' režima rada, kada se osim utroška energije smanjuje i razina buke.

Najtiši Mitsubishi Electric model iz serija Super DC Inverter opremljen je isparivačem u obliku peraje koji osigurava lakši protok zraka iz unutarnje jedinice. Veći promjer ventilatora doprinosi većem protoku zraka kod nižeg opterećenje, odnosno nižeg broja okretaja ventilatora vanjske jedinice. Uz bok ovom modelu, Mitsubishi u svojoj paleti posjeduje i model Kirigamine FD koji sa svega 20dB također spada među najtiše uređaje na tržištu.

Zaigrajte igru i osvojite vrijedan klima uređaj s ugradnjom

U tijeku je nagradna igra u kojoj tvrtka Veka-ing najbržeg igrača nagrađuje Mitsubishi Electric klima uređajem s ugradnjom vrijednog više od 6000 kuna.

Igru možete odigrati OVDJE!