Obavijesti

Ostalo

Komentari 1

Stajao sam samcat ispred naoružanog silovatelja

Stajao sam samcat ispred naoružanog silovatelja
3

Dalibor Slabić se, nakon što je autom udario pješaka, vratio naoružan, počeo pucati, pobjegao te kod Save silovao nepoznatu djevojku

VIDEO

Dalibor Slabić (40) krenuo je u mahniti pohod prije tri i pol godine po Slavonskom Brodu dignuvši na noge policiju i javnost.
- Kao klinci smo se znali tu i tamo družiti. Razdvojili smo se kad je došao rat. Bio je hladna osoba. Ali kad bi poludio, nitko ga nije mogao zaustaviti. Bilo je samo pitanje vremena kad će se nešto poput ovoga dogoditi. Znam da je prije dosta godina u nekoj svađi izbo dvojicu braće na skeli. Kad god bi bilo nekih problema, izvlačio bi nož i njime rješavao sve sukobe. Rastom je manji, ali bio je dosta prgav i jak, priča policajac Nenad Majstorović, koji je i uhitio nasilnika.
Slabić je svojom Mazdom 323 u naselju Gornja Vrba naletio na pješaka Sašu A. i lakše ga ozlijedio. Umjesto da pričeka i pomogne unesrećenom, on je otišao kući, uzeo nož, Kalašnjikov i nekoliko ručnih bombi.
Vratio se na mjesto nesreće gdje je prometna policija već obavljala očevid. Izašao je iz automobila te je ispalio nekoliko metaka prema policajcima i ozlijeđenom pješaku. Na sreću, svi su se uspjeli sakriti na vrijeme pa nitko nije ranjen. Sva je policija bila dignuta na noge. Izvanrednog stanja prisjećaju se i policajci Nenad Majstorović i Andrija Živković. Mahniti Slabić automobilom je pobjegao prema obližnjem pružnom prijelazu. Kod spuštene rampe izašao je iz automobila i uz prijetnju puškom Filipu P. oteo Ford Mondeo i krenuo prema središtu Slavonskog Broda.
Vozio se do vodocrpilišta na krajnjem jugu grada, gdje je na nasipu, kraj ušća kanala Glogovica u rijeku Savu, ostavio automobil. Bos je krenuo pješice prema izletištu Poloj. Tamo se pritajio sve do 23.30. Na dijelu Save gdje se skupljaju mladi naišao je na J.L. i njegovu 17-godišnju djevojku, koji su sjedili uz rub rijeke. Nikoga nije bilo u blizini. Mladiću je zaprijetio puškom i natjerao ga da legne licem prema zemlji, a zatim je djevojku brutalno silovao. Policija ga je još tražila na drugoj strani grada.
Nakon iživljavanja nad nesretnom djevojkom Slabić je počeo bježati prema Glogovici, gdje se skrivao u kanalu. Policija je već okružila podučje od 100 hektara, a oko 70 policajaca napravilo je velik prsten oko Slabića. Zločinac se kretao kroz teško prohodnu šikaru prema odlagalištu Bjeliš. Nekoliko je puta iz grmlja pucao u zrak i prema policiji, no, na sreću, nije nikoga ozlijedio.
- Jedino što se tada začulo je bio lavež pasa. Oni su nanjušili Slabića i pomogli nam da ga točno lociramo. Neno i ja smo došli do tog dijela gdje se on skrivao. Nakon nekog vremena javio nam se iz grmlja, tražeći razgovor s Nenom, jer ga je otprije poznavao - prisjeća se Andrija Živković.
Nenad je izašao na čistinu kako je Slabić i zatražio. Nikomu od policajaca nije bilo svejedno iako su imali golemo iskustvo u borbama u Domovinskom ratu. Nisu bili sigurni kako će Slabić reagirati. Mogao ga je upucati i njegovu ženu i djecu zaviti u crno.
- Rekao sam mu da se preda, da ga nećemo upucati. Ali cijelo je vrijeme iz šikare vikao da ćemo ga tući i upucati. Nije nam vjerovao. To uvjeravanje je potrajalo, ali oko 3 ujutro uvjerili smo ga da se preda. Nije se opirao. Izgledao je loše kad je izlazio iz grmlja. Bio je bos. Majica mu je bila poderana. Na kraju me samo upitao hoće li biti još problema u policijskoj postaji. Bio je uplašen. Kasnije mi je zahvalio preko susjede što je sve završilo ovako - prisjeća se Majstorović.
Slabić služi sedmogodišnju kaznu zatvora. Navodno se pokušao objesiti u zatvoru. Na slobodu bi trebao izaći 2010. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući
10 najboljih recepata za lazanje
ZA PRSTE POLIZATI

10 najboljih recepata za lazanje

Kako bi podržali našeg Baby Lasagnu imamo najbolje recepte za lazanje. One su savršeno jelo jer se mogu napraviti na puno načina i prilagoditi svakome, od onih koji vole meso do vegana i vegetarijanaca