Obavijesti

Ovaj segment gospodarstva raste najbrže u cijelom svijetu!

Ovaj segment gospodarstva raste najbrže u cijelom svijetu!
1

Poslovni dnevnik organizira jednodnevni kongres Budućnost zdravstvene industrije s ciljem promoviranja uspješnih poslovnih inicijativa u ovom rastućem sektoru


Sektor zdravstva, proizvoda i usluga vezanih za pružanje zdravstvenih usluga jedan je od najbrže rastućih segmenata globalnog gospodarstva. 

Prema analizi velike američke investicijske kuće Bain Capital upravo je taj sektor bio investicijski najaktivniji dio svjetske ekonomije u 2011. i 2012. godini. U većini razvijenih zemalja zapadnog svijeta na zdravstvene usluge se troši više od 10 posto bruto nacionalnog proizvoda, a zbog strukturalnih promjena izazvanih starenjem generacija 'baby boomera', razvoja inovativnih tehnoloških rješenja i općenitog produljenja životnog vijeka ljudi, ti troškovi u budućnosti će nastaviti rasti značajnim tempom. 

Nova strategija razvoja hrvatskog zdravstvenog sustava utoliko mora pronaći način kako da potakne veći stupanj operativne suradnje između ta dva segmenta, koje bi s jedne strane kroz veći angažman privatnog sektora i pozitivnu konkurenciju rezultiralo povećanjem efikasnosti rada javnog zdravstvenog sustava, no istovremeno očuvalo društvene tekovine prava na zdravstvenu zaštitu kao osnovnog ljudskog prava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Budućnost zdravstvene industrije je jednodnevni kongres tematski posvećen: 

- reformi hrvatskog zdravstvenog sustava, jačanju privatnog sektora i to od osiguranja do zdravstvenih ustanova  

- promociji novih revolucionarnih tehnologija u zdravstvu, koje ne samo da omogućuju veću izlječivost letalnih i kroničnih bolesti, već uvelike utječu i na optimizaciju i smanjenje operativnih troškova poslovanja 

- novostima s polja dijabetesa, alergija, infektologije i kardiologije, što će pak biti predstavljeno sudionicima kongresa kroz četiri stručne prezentacije vrhunskih specijalista. 

Poslovni dnevnik kao vodeći hrvatski poslovni medij smatra kako zdravstveni biznis i sve njegove derivacije i povezane djelatnosti u Hrvatskoj imaju potencijal postati važan segment gospodarskog razvoja, čak i kao izvozna djelatnost. Organizacijom kongresa Poslovni dnevnik želi potaknuti javnu raspravu o mjerama nužnim za stvaranje održivog zdravstvenog sustava u Hrvatskoj, ali i promovirati sve uspješne mjere i poslovne inicijative koje se u tom sektoru već provode. Uz to, želja je i prezentirati novosti i trendove u svijetu medicine. Stoga, ovaj kongres je mjesto okupljanja svih bitnih sudionika u domaćem sektoru zdravstva, od kreatora javnih politika, preko predstavnika stručnih asocijacija do medicinskih i farmaceutskih kompanija te ostalih tvrtki i poduzetnika koji posluju na tržištu zdravstvenih usluga i proizvoda. 

Uvodnu prezentaciju na početku kongresa održati će prim. Siniša Varga, ministar zdravlja Republike Hrvatske. Senator Ulf Fink, bivši zastupnik i član Odbora za zdravlje u Njemačkom parlamentu, održat će stručnu prezentaciju na temu održivog zdravstva te primjera kako je Republika Njemačka riješila pitanje javnog i privatnog zdravstvenog sektora i suradnje tih dvaju sektora. Predsjednik Uprave Merkur Osiguranja iz Graza mag. Gerald Kogler će se osvrnuti na primjer zdravstvenog osiguranja u Austriji te kako Merkur osiguranje utječe na tamošnji zdravstveni sustav. Prof.dr.sc. Dragan Primorac, američki i hrvatski profesor te jedan od najcitiranijih hrvatskih kliničara, održati će stručnu prezentaciju na temu “Personalizirana i regenerativna medicina: mit ili realnost?” 

Više informacija o kongresu i prijavi saznajte ovdje.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer