Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 9

Donosimo prijedloge top pet proljetnih izletišta!

Donosimo prijedloge top pet proljetnih izletišta!
1

Dolaskom proljeća, svježi zrak i sunčeva toplina sve nas više mame van. Kako biste se u potpunosti opustili u miru prirode, posjetite neke od predloženih izletišta

VIDEO

Nakon duge i hladne zime, napokon smo dočekali tople zrake sunca koje su nas istovremeno izmamile na dulji boravak na svježem zraku. Proljeće koje sa sobom donosi više sunčeve topline i cvat raznoga bilja, idealna je prilika da se napokon zaputite na kratak izlet na otvorenome. Ako uspijete ovisno o drugim obavezama odvojiti malo vremena za sebe i svoju obitelj te prijatelje, zajedničko druženje na svježem zraku će vas zasigurno napuniti pozitivnom energijom i tako svježe pripremiti za nove radne pohode. U nastavku vam donosimo prijedloge top pet izletišta u okolici Zagreba koje svakako vrijedi posjetiti.

1. Bio park Divlje vode  

Samoborsko izletište Divlje vode u svome kompleksu sadrži restoran, motel, šetalište, igralište za djecu te zoo park. U restoranu, koji je otvoren od 9 do 23 sata te ima kapacitet za 200 osoba te terasa za 300 osoba, možete uživati u raznim jelima iz vlastite industrije te domaćim štruklama koje koštaju 25 kuna.

U samoj blizini restorana smješten je motel koji na raspolaganju nudi 18 uređenih dvokrevetnih i trokrevetnih soba u kojima možete odsjesti. Noćenje s doručkom iznosi 240 kuna. U zoološkom vrtu obitavaju razne domaće i egzotične životinje poput paunova, vijetnamskih svinja, magaraca, srna, divljih patak i konja, a novi stanovnici parka su i ljame

2. Park prirode Žumberak 

Područje Žumberka i Samoborskog gorja 1999. godine je proglašeno zaštićenom prirodnom vrijednošću: Parkom prirode Žumberak. Park prirode je veliko područje u koje možete ući s desetak cesta s hrvatske, ali i slovenske strane budući da je granica Parka dijelom i granica između naše zemlje i Republike Slovenije. Na području Parka prirode ''Žumberak-Samoborsko gorje'' postoje dva penjališta, Park je premrežen s više od 347 kilometara označenih planinarskih staza. Tamo također postoje dva registrirana te jedan neregistriran teren za letenje (paragliding), dok u ''Eko-selu Žumberak'' možete dobiti poduku u jahanju.

Iako se ulaz u Park ne naplaćuje, edukativni program za djecu po osobi iznosi 50 kuna. Cijena po grupi do 30 osoba za stručno vođenje u trajanju od 4 sata iznosi 550 kuna, a u trajanju više od 4 sata iznosi 800 kuna (navedene cijene su s PDV-om). Programi se provode isključivo po najavi 10 dana unaprijed i uz avansno plaćanje 50 posto od cijene.

Odlučite li ovdje provesti višednevni boravak, možete prespavati u planinarskim domovima, izletištima, seoskim domaćinstvima ili u obnovljenom starom mlinu. Samoborsko gorje, odnosno istočni dio Parka svojim krajolikom iskače iz cjeline strmim i duboko usječenim dolinama kroz koje teku vodom bogati potoci, planinskim šumovitim grebenima na kojima se obično nalaze mala seoska naselja. Upravo stoga je ovo izletište popularno svratište mnogih zaljubljenika u prirodu, kao i usputna stanica izletnika i planinara.

3. Trajbar 

U Trajbaru, smještenom u Zaprešiću, može se rekreativno jahati i opustiti u idiličnom prirodnom okruženju uz dobar zalogaj. Konjički klub Trajbar Team smješten je u prirodnom ambijentu, okružen bogatim zelenilom. Kompleks obuhvaća i šumu sa stazama za jahanje, zatvoreni prostor koji sadrži dvoranu za zimsko jahanje, dvije štale s 40 boksova, pansion za konje, restoran te svečanu dvoranu. 

U sklopu konjičkog kluba moguće je pohađati grupne ili individualne satove, ovisno o ambicijama i prethodno stečenom znanju, a škola jahanja odvija se na hrvatskom i engleskom jeziku. Donja dobna granica djece za upis je 8 godina. Sat jahanja za početnike u trajanju od 45 minuta iznosi 150 kuna, za napredne jahače 130 kuna, a za redovite i licencirane jahače 100 kuna.

Staklene stijene caffe bara omogućuju pogled na travnatu površinu i okolne šume pa uz njih možete barem na trenutak zaboraviti na dinamičan ritam svakodnevice i opustiti se.

4. Izletište Stari Glog 

Ako vam je dosta buke i gradske strke i bježi vam se od svakodnevnog stresa, predahnuti možete u izletištu Stari Glog, smještenom samo dvadesetak minuta vožnje od centra Zagreba, vozeći se poluautocestom u smjeru Vrbovca. U prekrasnom prigorskom okruženju sela i seoskog gospodarstva, tamo možete uživati u raznim aktivnostima poput streličarstva, ribolova na jezeru, paintballa u prirodnoj bukovoj šumi, samostalnog ili jahanja uz stručnu pomoć. Najmlađi također mogu naći zabavu za sebe u dječjem igralištu. Ovo izletište u svojoj ponudi ima dva apartmana s nekoliko ležajeva pa stoga ovdje možete odmoriti na nekoliko dana.

U sklopu paintball ponude, posebno je prilagođen šumski teren na prostoru od 10 tisuća metara kvadratnih koji pruža zadovoljstvo i adrenalin. Start paket S od 150 kuglica i čitavom opremom košta 110 kuna, Start paket L od 200 kuglica i opremom košta 130 kuna te Start paket XL od 400 kuglica i opremom košta 200 kunaOprema uključuje marker, bocu CO2, kombinezon, masku, kapu i rukavice. Komad svake dodatne kuglice košta 0.40 kuna

U ponudi izletišta Stari Glog postoji i rekreativno jahanje kao detalj koji oduševljava posjetitelje, posebice one manjeg uzrasta kojima je to često i prvi kontakt s ovom plemenitom i pitomom životinjom. 

5. Vuglec Breg 

Vuglec Breg je nastao na temeljima starog zagorskog zaseoka Vugleci, na životnim iskustvima i tradiciji sela u hrvatskom zagorju. Obnovljeno naselje danas čine četiri autohtone zagorske hiže uređene za smještaj gostiju, restoran, vinski podrum, sjenica s roštiljem, krušnom peći i ljetnom terasom.

Vanjski izgled hiža i okoliš uređeni su u izvornom obliku, što cijelom selu udahnjuje sliku prošlih vremena. Trenutni smještajni kapaciteti s ukupno 32 kreveta, raspoređeni su u 7 dvokrevetnih soba i 3 apartmana. Obnovljena i dograđena u tradicionalnom duhu, ali opremljena prema svim zahtjevima i standardima modernog turizma, unutrašnjost svake ''Hiže'' je jedinstvena, jednostavna i primjerena današnjim potrebama i komforu. Noćenje s doručkom u hižama ''Mica'' ''Jana'' za dvije odrasle osobe iznosi 540 kuna, a za jednu odraslu osobu 390 kuna. Za dodatni ležaj morat ćete izdvojiti 190 kuna. Noćenje s doručkom u hiži ''Lac'' za dvije odrasle osobe iznosi 650 kuna, a u hiži ''Dragec'' 840 kuna.

Kako bi ovo izletište bilo jednako zabavno za sve uzraste, u njemu se nalazi i štala za konje, malo jezero, igrališta za tenis i mali nogomet, dječje igralište te travnjaci i staze za šetnju tako da svatko može pronaći nešto za sebe.

Navedena izletišta smještena su u prirodi te okružena zelenilom pa tako svakako mogu pridonijeti opuštanju i odmaranju od svakodnevnih obaveza. Ako se na poneki od ovih izleta zaputite s prijateljima i obitelji, pregršt dobre hrane i zabave je svakako zagarantiran za svakoga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume