Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Drugi dio: Šarenilo proizvoda na zagrebačkom Hreliću

Drugi dio: Šarenilo proizvoda na zagrebačkom Hreliću
8

Na Hreliću možete pronaći što god zamislite. S obzirom na šarenu ponudu, izdvojili smo najzanimljivije proizvode koji su i više nego dobri s obzirom na nisku cijenu.

VIDEO

Kako smo već pisali, u nedjelju smo se zaputili na poznati sajam kako bi doživjeli fenomen Hrelića. Nadamo se da smo vam prošlotjednom reportažom donijeli dašak hrelićkog duha, a s obzirom na količinu ponude bili smo primorani priču s Hrelića donijeti u dva dijela.

Trebate jeftinije dijelove za svoj automobil?

Na sajmu možete pronaći hrpu dijelova za automobile po smiješno niskim cijenama. Ratkape se mogu pronaći po cijeni od 30 do 50 kuna, a dosta ih je zapakiranih. Cijene automobilskih guma se kreću od 200 do 1000 kn.

Doduše, stručnjaci vam ne bi savjetovali da kupujete rabljene gume, ali ako imate sreće - možda baš vi nađete kvalitetne gume po niskoj cijeni. Nije rijetkost da se pravi "biseri" nađu po niskim cijenama što se uglavnom pripisuje neznanju prodavača.

Odjeća, obuća i modni dodaci

Iako hrpa rabljene odjeće na sajamskom makadamu ne izgleda privlačno, brojni dolaze na Hrelić isključivo zbog odjeće. Kako smo već pisali, za "dobar komad", valja se potruditi i doslovno zaprljati ruke. Pripremite se na scene kopanja između brda odjeće i da nemate mogućnost isprobavanja komada, osim ako se ne namjeravate skidati nasred buvljaka ili probavati preko odjeće. Naišle smo na dosta očuvane odjeće za 10 kuna.  

Torbice su pristupačne koliko i odjeća, od 5 kuna pa do stotinjak može se pronaći očuvana, a zanimljiva torba. S obzirom da se radi o starijim torbama, često imaju zagušljivi miris stare kože. Kineskih proizvoda je sve više, na što se žale prodavači.

Sunčane naočale doslovno "iskaču iza svakog ugla". Svih oblika i boja, s dioptrijom također. Izuzev rabljenih naočala koje mogu biti vaše za desetak kuna, nude se i nove naočale, identične onima koje vidite na "placu".

Vjenčanice se mogu kupiti za samo 50 kuna, dok neki nude i kreditne usluge, uz dakako zajamčenu diskreciju. Čak ni Hrelić nije pošteđen od pošasti lažnih kredita. Osim kredita, možete pronaći različite stvari - kao npr. čajeve s deklaracijom na kojoj piše čaj za živce, ili zanimljivo - čaj za unutarnje krvarenje. Oduševio nas je ručni sat s likom Mao Zedonga koji maše u ritmu sata i vjerojatno je jedini sat koji je radio od ponuđenih.

Knjige i antikni namještaj

Antikviteti su vrlo cijenjeni proizvod na Hreliću pa tako dosežu cijenu i do 3 tisuće kuna. Ljubiteljima antiknog to ne predstavlja veći problem s obzirom da su i dalje jeftiniji nego u ponekim trgovinama antikviteta. Stari gramofoni, zidni satovi ili škrinje mogu se kupiti po cijeni od 500 kuna. 

Bijela tehnika

Na Hreliću se prodaju televizori, kao i dijelovi za kompjutere. Cijene su smiješno niske, ali je problem što dok ne dođete kući niste sigurni radi li proizvod uopće. Svi vam se "kunu" da radi, ali nemojte biti naivni pa se prevariti. Istina je da su prodavači većinom isti pa se možete dogovoriti s njima za eventualni povrat robe. Već su neko vrijeme analogni fotoaparati iznimno popularni među mlađim ljudima pa dosta dobro idu polaroidni aparati, kao i klasični analogni za samo stotinjak kuna. 

Izdvojili smo samo najučestalije proizvode na Hreliću budući da ih je previše, a premalo prostora za predstavljanje svakog posebno. Iako za razliku od buvljaka diljem Europe, gdje su proizvodi često standardizirani i zapakirani, te dolaze čak s pripadajućim dokumentima, na zagrebačkom Hreliću svakako možete doživjeti jedinstvenu živost koju taj buvljak nudi te se, što je danas rijetkost, čak i cjenkati! Stoga se svakako srijedom ili nedjeljom zaputite na Hrelić!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...