Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Financijska konstrukcija nije sjajna - no imamo dobre ideje!

Financijska konstrukcija nije sjajna - no imamo dobre ideje!
1

Donosimo drugi od dva članka koji su odnijeli pobjedu na natječaju povodom rođendana Pametne kune. Kako proslaviti dječji rođendan koristeći ono što imamo?

VIDEO

Sve Vas lijepo pozdravljam. Zovem se Gabrijela i imam kćer koja 15.3. navršava svoje pune 2 godine. Tome se jako veselimo iako nam financijska konstrukcija nije sjajna, ali zato imamo svakakvih ideja. Budući da je to dječji rođendan osmisliti ćemo ga po crtiću koji djeca obožavaju - Zekoslav Mrkva rođendan!

Kako opremiti klince?

Počeli smo izrađivati kapice i to tako da sam na Velesajmu od prodavača namještaja dobila spužve koje služe za zaštitu namještaja i kartone. Od kartona smo napravili šiltove sa zečjim ušima  te presvukli spužvom koju smo pofarbali bojom za tkaninu. Na svaki šilt napisali smo ime svakog malenog gosta. Izgleda odlično. Od vune smo napravili repiće da stvarno budu kao mali "Zekoslavi".

Od ostatka spužve izrezali smo slova "SRETAN ROĐENDAN" te također pofarbali u razne boje. Potom smo ih provukli kroz niti vune te smo tako dobili viseću čestitku koja će biti obješena iznad slavljeničkog mjesta. Što se tiče sokova za mališane koristiti ćemo domaći sok tako što ćemo kupiti 2 kilograma jabuke, 2 kilograma naranče, 1 kilogram mrkve, 1 kilogram šećera, 2 vanilin šećera i 9,5 l vode i napraviti 12 l prirodnog domaćeg soka. To će nas to koštati cca 30-tak kuna, a dobiti ćemo zaista prefini, zdravi i jeftini sok.

Recept za sok:

  • Mrkvu očistiti, izrezati uzduž na četvrtine i kuhati u 1 l vode dok ne omekša.
  • Jabuke i naranče očistiti, izrezati na šnite i kuhati u 2 l vode dok ne omekšaju 
  • Kuhanu mrkvu,narance i jabuke ocijediti od tekućine, tekućinu sačuvati, i smiksati u multipraktiku ili štapnim mikserom
  • U lonac od 12-13 l staviti smiksane jabuke,narancu i mrkvu, dodati šećer, vanilin šećer, limuntus, vodu u kojoj su se kuhale jabuke, narance i mrkva i još 9 l vode. Staviti kuhati. Od trenutka kad proključa, kuhati još 1 minutu i to je to.

Hrana za klince

Za jelo spremamo fine mini pizze. Napraviti ćemo smjesu od 115 grama brašna, jednog praška za pecivo, 180 ml mlijeka, jednog jaja, 150 gr mješavine talijanskih sireva, 120 gr neke blage salame i šunke (isjeckane na kockice) i 2 žlice usitnjenog peršina. 

Kalup za mini muffine premazati četkicom s uljem pa napuniti kalupice 2/3 i peći u pećnici. 

Kolače će nam ispeći iskusne bake, a kuma nam priprema iznenađenje - tortu!

Trošak rođendana neće biti opterećujući, a biti će zabavan. Muzika i igrice su također pripremljeni te na nama roditeljima jedino je da dječici omogućimo dobru i nezaboravnu zabavu te osiguramo uspomenu - a to su fotografije koje ce biti dokaz odlične zabave.

Sretan rođendan! :)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume