Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

I zabušavanje je navika koja povećava učinkovitost

I zabušavanje je navika koja povećava učinkovitost
1

Kako bi usred važnog zadatka uzeli predah, ljudi često posežu za neobičnim “recepturama" Važno je samo prvo riješiti najvažnije poslovne zadatke

VIDEO

Dobre radne navike ne podrazumijevaju uvijek samo prekomjeran rad. Na mnogim poslovnim radionicama sve se češće može čuti savjet zaposlenicima da “rade pametnije, a ne dulje”. Koliko god ova ideja može zvučati čudno, na mnoge zaposlenike djeluje motivirajuće. I pomaže da posao bude bolje obavljen. Među pomalo neuobičajenim radnim navikama jest čitanje knjige na poslu. Naravno, nije riječ o beletristici nego o stručnoj literaturi koja vam može pomoći u usavršavanju, i to u situaciji u kojoj tvrtka nije u mogućnosti organizirati specijalizirani tečaj. Nadalje, čim osjetite pad koncentracije, zbrišite na dvadesetak minuta, skrenite misli. Po povratku ćete biti učinkovitiji. Ili jednostavno zabušavajte jer to oslobađa od stresa, kaže poslovna trenerica Deborah Grayson. Surfajte, zaigrajte igricu, sklopite oči, a onda navalite na posao.

"PRAŠINA" SE ČISTI NAKON VAŽNIH POSLOVA
Jedanput na mjesec “očistite prašinu”, tj. sredite zaostale projekte i zadatke nastale dok ste se bavili top-zadacima. Tog dana zaboravite na telefon i e-mail.

ZLATNO PRAVILO: VAŽNO JE NAJHITNIJE
Pisac Allan Bacon inzistira da odgađanje manje važnog posla može biti prednost: “Napravite listu prioriteta pa se najprije posvetite glavnim zadacima”.

PAUZA SVAKIH 50 MINUTA
Uzimajte više pauza. “Radna koncentriracija traje samo 45 minuta u komadu”, tvrdi psihologinja Doris Jeanette, koja sugerira da u sat vremena radimo 50, a odmaramo se 10 minuta.

ČITANJE POŠTE OMETA RAD
Većina zaposlenika odgovara na e-mail odmah po primitku poruke, no biznis-trenerica Kate Rawlings savjetuje ograničenu komunikaciju. Ona poštu provjerava ujutro i poslije podne jer se tako lakše koncentrira na posao.

IDEAL NIJE UVIJEK MOGUĆ
Početak rada na projektu većina zaposlenika odgađa samo zato što su perfekcionisti pa čekaju idealne uvjete. Trebali bi imati na umu da ideal nije uvijek moguć. Dopustite stvarima da budu “dovoljno dobre”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući