Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Istražili smo: Gdje su uskrsne namirnice najpovoljnije?

Istražili smo: Gdje su uskrsne namirnice najpovoljnije?
1

Uskrs je vrijeme u kojem obilježavamo najveći kršćanski blagdan. No, ovo vrijeme ne treba biti vrijeme u kojem ćemo zbog kupovine upasti u velike troškove

VIDEO

Uskrs. Vrijeme u kojem obilježavamo najveći kršćanski blagdan ne treba biti vrijeme u kojem ćemo zbog kupovine upasti u velike troškove. Novinari Pametne kune su za vas istražili ponudu u najvećim trgovačkim lancima te usporedili cijene kako bi vi mogli znati gdje obaviti kupovinu i pritom ne potrošiti previše. Artikli koji smo odabrali predstavljaju artikle koje kupci najčešće traže prilikom kupovine: radi se o (kuhanoj) šunki, Pinci (odnosno sirnici) i jajima. Kako se cijene kreću – saznajte u nastavku.

Billa 

Šunka - U trgovačkom lancu Billa pronašli smo tri tipa šunke. Najpovoljnija je rolana šunka s kožom proizvođača PPK čija cijena iznosi 29.99 kuna za jedan kilogram. Rolana šunka u mrežici proizvođača Gavrilović će vas doći 49.90 kuna za kilu, a najskuplja šunka koju smo pronašli je dimljena rolana šunka iz Podravkinog asortimana, s cijenom od 54.99 kuna za kilu proizvoda. 

Pinca - Gledajući ponudu pince odnosno sirnice, najbolji omjer cijene i količine nudi Uskrsna pinca Latice Jalkovečke koja će vas doći 14.99 kuna za 400 grama. Manja pinca istog proizvođača, od 250 grama košta 11.99 kuna. U ponudi se još nalazi i Pinca Sekula, s cijenom 11.99 kuna za 450 grama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jaja - Jaja kao neizostavan dio svakog uskrsnog stola posebno su tražena. Tako će vas u Billi 10 komada, klase A, razreda M koštati:

  • 13.99 kuna za trgovačku marku Clever
  • 16.39 kuna za jaja proizvođača Perfa
  • te 17.79 kuna za jaja proizvođača Perfa

Interspar

Šunka - U ponudi Interspara se ističe Šunka u mreži PPK i šunka u mreži Gavrilović koje će vas za jedan kilogram koštati 42.99 kuna. Nakon njih u ponudi se nalazi slavonska kuhana šunka proizvođača Vindija po cijeni od 47.99 kuna i dimljena šunka Gavrilović po cijeni od 49.99 kuna za kilogram. Kao najskuplja u ponudi ističe se Gavrilović rolana šunka s cijenom od 54.99 kuna za kilogram. 

Pinca - U ponudi smo našli samo uskrsnu pogaču Tvornice kruha Zadar (450 grama) za 17.49 kuna.

Jaja - U Intersparu najpovoljnija jaja su ona trgovačke marke S-budget s cijenom od 14.99 kuna. Zatim slijede jaja marke Piko s cijenom 17.99 kuna. Najskuplja su jaja Omega-3 - 18.99 kuna. Cijene se odnose na pakiranja od 10 komada jaja, klasa A, razred M.

Mercator

Šunka - Cijene šunke se u Mercatoru kreću ovako: najpovoljnija je šunka u mrežici proizvođača Vir, čija je cijena 29.99 kuna za jedan kilogram. Rolana šunka u mrežici Gavrilović je skuplja te njezina cijena iznosi 49,99 kuna za jedan kilogram. 

Pinca - Pinca će vas u Mercatoru doći 14,99 kuna za 400 grama. Pinca Klara ima cijenu od 16.99 kuna za 300 grama, a za domaću pogaču proizvođača Kiflić Rab ćete platiti 18.99 kuna za 420 grama.

Jaja - Ponuda jaja je u Mercatoru nešto veća nego u drugim trgovačkim lancima. Tako smo u ovom slovenskom lancu našli čak 5 različitih proizvođača. Ističu se Gala Bjelovar jaja klase A, razreda M ćete platiti 11,99 kuna. Jaja marke Ideal klase A, razreda M platit ćete nešto više - 13,99 kuna. Po cijeni slijede Mercator jaja klase A, razreda M koji imaju cijenu od 14.99 kuna. Najskuplje ćete platiti Omega-3 jaja, A klase, M razreda koja će vas doći 17,99 kuna za 10 komada.

Lidl 

Njemački trgovački lanac Lidl nema u ponudi kuhanu šunku no ima u ponudi:

  • Dalmatinski pršut, Pivac (1 kg) - 79.99 kuna
  • Dimljeni pršut Salumeo (1 kg) - 89.99 kuna
  • Pečena šunka Baroni (1 kg) - 51.99 kuna
  • Suha dimljena pečenica, Exelsia (1 kg) - 99.90 kuna

Pincu, nažalost, nismo uspjeli naći u ponudi Lidla.

Jaja - U ponudi Lidla našli smo sljedeće artikle: 

  • Hrvatska jaja, proizvođač Lukač d.o.o., 10 komada (klada A, razred M) platit ćete 11 kuna.
  • Istu klasu no razred L proizvođača Kones-Bi platit ćete  14.99 kuna. 
  • U ponudi se još nalaze jaja iz podnog uzgoja, 6 komada razred M za 9.59 kuna.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.