Koje laži šefovi 'serviraju' svojim djelatnicima i zašto | 24sata
Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Koje laži šefovi 'serviraju' svojim djelatnicima i zašto

Koje laži šefovi 'serviraju' svojim djelatnicima i zašto
1

Iako je iskrena komunikacija presudna za rješavanje problema, u velikim tvrtkama često je suprotno - šefovi lažu više kad je i više problema

VIDEO

Čak dvoje od pet šefova nije iskreno prema zaposlenicima, potvrdili su to rezultati istraživanja. Prema istraživanju Sveučilišta u Floridi, koje je provedeno na 700 zaposlenika, njih 39 % izjavilo je da njihov šef ne ispunjava obećanja, 31% njih požalilo se na preslab kontakt sa šefom, zbog čega smatraju da im šef prešućuje mnogo stvari koje bi trebali znati.
Iskrenost na poslu ima vrlo značajnu ulogu u svakom radnom okruženju, jer samo se iskrenim i otvorenim pristupom mogu kvalitetno riješiti tekući problemi na poslu.
Na žalost, u velikim tvrtkama često je upravo suprotno - što je više problema na poslu, to je manje otvorene i iskrene komunikacije između šefova i zaposlenika, što ozbiljno narušava iskren poslovni odnos na svim razinama u tvrtci.
Kao posljedice nedovoljno iskrenog odnosa na poslu dolazi do unutrašnjih konflikata i nedostatka uvažavanja među zaposlenicima. Zaposlenici koji rade u okruženju u kojem nema iskrene komunikacije postaju nervozni, skloni trzavicama, depresivni i pretjerano sumnjičavi, zbog čega pati poslovanje tvrtke.

"NE ZNAM" JE IZGOVOR
Kad od šefa dobijete kratak odgovor: “Ne znam”, to u većini slučajeva nije istina. Vaši šefovi zapravo jako dobro znaju odgovor na vaše pitanje, no ne žele vam ga reći iz nekog njima poznatog razloga. Šef će vam stoga radije reći da ne zna odgovor, nego da zna, ali vam ne može ili ne želi odgovoriti.

UGOVOR NIJE GARANCIJA DA ĆETE DOBITI NOVAC
Kod nas se često ne drže ugovora, kaže Ivanka Mazurkijević i dodaje:
- Jednom mi je organizator koncerta ostavio svoju gitaru kao garanciju da će mi isplatiti honorar. Od tada je prošlo pet godina, a gitara je još kod mene.

DOBRA ORGANIZACIJA NAJVAŽNIJA JE U POSLU
U poslu nema mnogo emocija, treba znati što su ti zadaci, a što ćeš dobiti zauzvrat, kaže Karmela Vukov-Colić. Dodaje kako u svom poslu nije imala negativnih iskustava s neiskrenošću te sve pripisuje dobroj organizaciji.

IMAŠ BOLJE OČI, PA RADI GORE POSLOVE
U srednjoj školi radio sam kod pedikera. Šef mi je uvijek davao da radim najgore nokte, a ljepše ostavljao sebi pod izlikom: ‘Ti si mlad, imaš bolje oči’. Pobjegao sam od tog posla i to mi je odredilo karijeru, kaže Robert Knjaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije
KAKO SI POMOĆI DO HITNE

Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije

Simptomi srčanog udara kod muškaraca su snažna bol u prsima, bol u lijevoj ruci ili čeljusti, te otežano disanje. I žene to mogu osjetiti, no bol kod njih može biti više difuzna, te se širiti na ramena, vrat, ruke...

Gvardiol za 24sata: Pep me odmah upozorio na jedno! A živimo da navijači budu ponosni
EKSKLUZIVNO

Gvardiol za 24sata: Pep me odmah upozorio na jedno! A živimo da navijači budu ponosni

Plus+ U velikom intervjuu Joško nam je otkrio s kim s druži u Manchesteru, tko izvodi 'prankove', zašto se čvrka sa suigračima, tko najbolje pleše, zašto se okretao posred ceste... 'Olma ću nakon susreta tražiti dres'
Razlozi zbog kojih odrasli braća i sestre prestanu razgovarati
PREKID ODNOSA

Razlozi zbog kojih odrasli braća i sestre prestanu razgovarati

U mnogim obiteljima dođe do prekida odnosa između braće i sestara. Ponekad loš odnos iz djetinjstva preraste u ogorčenost, a nekada je to naprosto različitost u karakterima