Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Lojalnost zaposlenika je manja nego što poslodavci to misle

Lojalnost zaposlenika je manja nego što poslodavci to misle
1

Poslodavci su uglavnom u pravu misleći da su plaće i nadnice najveći pokretači lojalnosti zaposlenika, ali mnogi podcjenjuju ulogu mirovine i životnog osiguranja

VIDEO

Lojalnost zaposlenika na najnižoj je razini od 2008. godine, a studija američke osiguravajuće tvrtke MetLife pokazala je da poslodavci toga nisu uopće svjesni. Samo 47 posto zaposlenika osjeća jaku lojalnost prema svojim poslodavcima, piše CNN. No 51 posto poslodvaca misle da su im zaposlenici vrlo odani.

Poslodavci su uglavnom u pravu misleći da su plaće i nadnice najveći pokretači lojalnosti zaposlenika, ali mnogi podcjenjuju ulogu mirovine i životnog osiguranja jer je zaposlenicima vrlo bitna.

Među nezadovoljnim zaposlenicima čak je 74 posto onih koji su već jednom nogom izvan firme. Nezadovoljstvo će poslodavci najbolje primijetiti u razgovoru sa zaposlenicima. Čak 55 posto zaposlenih smatra da je komunikacija loša i rijetka između njih i poslodavaca.

- Učinkovita komunikacija se odnosi na poboljšanje zadovoljstva zaposlenika, a samim tim i na veću odanost poslodavcu - rekao je potpredsjednik MetLife-a Ronald S. Leopold.

U posljednje vrijeme javlja se problem da je sve više poslodavaca protiv društvenih mreža, a sve je više zaposlenika koji informacija saznaju upravo preko njih.

- Ako poslodavci ne pronađu sredinu sa svojim zaposlenicima, samo je pitanje vremena prije nego što će oni potražiti novog poslodavca - rekao je Leopold.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti