Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Ne bojim se platiti preko interneta, znam da je sigurno

Ne bojim se platiti preko interneta, znam da je sigurno
1

Obitelj Matacun govori o svojim iskustvima u organiziranju putovanja u inozemstvo te otkriva da bi od Londona i Olimpijade radije odabrali - Island!

VIDEO

Posjetiti inozemne destinacije već je neko vrijeme stvar prestiža za Hrvate, a skorašnje Olimpijske igre sigurno će mnoge usmjeriti u London, koji je i bez njih većini naprosto neodoljiv, makar za posjet preko vikenda.  Takva su putovanja, kao i mnoga druga su zahvaljujući sve jeftinijim letovima "low cost" zračnih kompanija postala rutinska - ali svejedno vam mogu izbiti novac iz džepa ako niste pažljivi. 

Sve na papir, a onda izračun

Sudionici akcije Kunu po kunu Monika i Dario Matacun spadaju među one koji svako putovanje planiraju do detalja. Što zbog znanja koja su usvojili tijekom akcije Kunu po kunu, što zbog prijašnjeg zdravo izgrađenog stava prema novcu, oni su planiranje doveli gotovo do savršenstva.

Iako su im brojni prijatelji posjetili London, Matacuni za sada nisu bili tamo jer im se ne sviđaju gužve, cijene i vremenski uvjeti. "Rado bih otišao na Island, koji i nije toliko dalje od Velike Britanije, a od njih se ipak može puno naučiti i vidjeti, pogotovo oko situacije sa prezaduženošću u kojoj se trenutno nalazi većina država", kaže Dario Matacun. U obitelji Matacun kod putovanja postoji podjela - kod dogovora oko lokacija, ruta putovanja i sličnog brigu vodi Dario. Logistički dio, dogovore s hotelima i slično preuzela je Monika.  

Uvijek planiraju ovisno o tome koliko osoba ide na put, te prvo računaju sve troškove vezane za put, što lako vizualiziraju uz pomoć aplikacije MasterCard® kalkulator. Ako se radi o duljem putu na kojem će spavati, rezerviraju mjesto na kojem će spavati. "Neki o tome razmišljaju na licu mjesta, ali mislim da nikom nije teško provjeriti cijene od kuće preko interneta i napraviti rezervaciju daleko unaprijed. Shvatio sam da na licu mjesta gotovo nikada nećete dobiti dobru cijenu jer svi znaju da vam je smještaj hitno pitanje", kaže Dario.

Zatražiti preporuke prije odluke

Monika kaže da što se hrane tiče, to je ipak dio koji ostavljaju za provjeru na samoj lokaciji, pa se pouzdaju u sreću ili preporuku djelatnike recepcije hotela gdje odsjednu. "Primijetila sam da oni često daju dobre preporuke kamo ići, ali što je još važnije - kamo ne ići."

Dario je zadužen za same rezervacije, što obavlja putem e-maila, ali u pravilu i nazove da sve potvrdi. "Ponekad im jako dugo treba za odgovor, a kada ih se pita za rezervaciju u određenom terminu, nastaje problem ako se odgovor na pitanje dobije kroz tjedan dana. Zato se ne pouzdajem sasvim u online rezervacije", kaže Dario.

Znam da je online plaćanje sigurno

Dodaje da što se plaćanja tiče, najradije plaća online, putem kartice ili internatskog bankarstva. "Sigurnost transakcije je na iznimno visokoj razini. Naime, sigurnost takvog prijenosa novca mi je dobro poznata jer moja firma radi navedena sigurnosna rješenja. Mirno spavam što se toga tiče, jer u dugogodišnjoj praksi nikada nije došlo do probijanja tih transakcija zbog rješenja za sigurnu autentikaciju s MasterCard karticama, koja se zove 3D Secure".

Kao mogućnost čuvanja putovnica i ostalih isprave koje nisu nužne svakodnevno, oslanjaju se na hotelske sefove. Dio isprava i manju količinu gotovine nose sa sobom i to razdvojeno od kartice, a i zaobilaze veće gužve zbog mogućnosti krađe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu