Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 7

Ove školske godine odaberite pravi mobitel i tarifu

Ove školske godine odaberite pravi mobitel i tarifu
1

Ako želite kupiti mobitel svome djetetu, dobro razmislite o kvaliteti i sigurnosti uređaja. Jednaku pozornost posvetite odabiru najpovoljnije potrošnje impulsa.

VIDEO

Korištenje mobilnih telefona odavno je postala naša neizbježna realnost, dok se rasprave o tome jesu li su oni doista potrebni i korisni rijetko mogu čuti. Još prije nekoliko godina korištenje mobilnih telefona predstavljao je izniman luksuz, a danas gotovo svaka obitelj te nerijetko i svi članovi obitelji posjeduju mobitele. To uključuje osnovnoškolsku, a katkad i predškolsku djecu.

Ukoliko razmišljate o kupnji mobitela za svoje dijete, pravo pitanje je kako ga koristiti, a da služi u funkciji razvoja komunikacije i dobrobiti djeteta. Zbog brzine i svakodnevne dostupnosti, informiranje putem mobilnih telefona doprinosi osjećaju sigurnosti između roditelja i djeteta.

Odaberite najpovoljniju potrošnju impulsa

Ako odlučite kupiti mobitel svome djetetu, trebali biste dobro razmisliti o najpovoljnijoj tarifi i kvaliteti uređaja. Nekontrolirano korištenje mobitela može bitno ugroziti vaš kućni budžet. Djeca teško shvaćaju relaciju između osobnog dohotka roditelja i broja poziva ili poruka poslanih prijateljima. Zato bi bilo korisno dati djeci smjernice kako da koriste mobitele na funkcionalan način.

Za djecu su zbog kontrole troškova najprikladniji klasični bonovi koji garantiraju potrošnju do iznosa koji je prethodno uplaćen na račun. Pritom biste trebali dijete upozoriti na određeni iznos na računu koji će imati za mjesec ili dva. Na taj način će ono samo odlučiti kako raspodijeliti iznos, a da mu on što duže potraje. Također, na taj način će naučiti nazivati u posebnim slučajevima ili ukoliko ima posebno važnu vijest koju želi podijeliti s vama i prijateljima.

Nekoliko mobilnih mreža u svojim ponudama ima obiteljsku tarifu koja se uvelike isplati ukoliko vaša obitelj ima mnogo članova koji koriste mobitele. Obiteljska tarifa EXTRA obitelj +  u ponudi Hrvatskog telekoma omogućuje neograničene besplatne razgovore unutar obitelji za T-Mobile korisnike te prema fiksnim mrežama. Također, svi članovi obitelji mogu i neograničeno surfati, dok se razgovori te SMS poruke prema drugim mobilnim mrežama povećavaju proporcionalno s veličinom tarife, odnosno brojem članova obitelji uključenih u tarifu. Potrošnja pretplatnika EXTRA obitelji iskazuje se na jednom, zajedničkom, računu. Besplatne lokalne pozive unutar svoje mreže također nudi i Magic telekom u svojoj obiteljskoj tarifi.

Kupiti novi ili naslijediti stari mobilni uređaj?

Dječji mobiteli moraju biti čvrsti, odnosno otporni na sve ogrebotine i padove kojima će eventualno biti izloženi. Iako su mobilni telefoni često pokazatelj socijalnog statusa, skupocjenost uređaja može dijete učiniti metom kriminalaca, bilo odraslih, bilo vršnjaka. Zato bi bilo najbolje da djeca svoj prvi mobitel naslijede od roditelja kako bi se smanjila mogućnost krađe ili oštećenja.

Povoljnu opciju mobilnih telefona nudi Vipnet u svojoj ponudi Staro za novo, koja se odnosi na zamjenu do čak tri stara uređaja te kupnju bilo kojeg proizvoda uz popust na Vip prodajnim mjestima. Ponudu povoljnih mobitela za vaše dijete također možete pogledati i na Njuškalu. 

Kupnjom mobitela vašem djetetu, zasigurno ćete smanjiti stres i brigu o tome gdje se nalazi te što radi budući da ga možete kontaktirati u bilo koje doba dana. Osim što dijete korištenjem mobitela može učiti kako podići kvalitetu komunikacije te razviti sposobnosti informativnog i sažetog izražavanja, razvit će vještine korištenja suvremenom tehnikom. Iako je posjedovanje mobitela za djecu više pitanje pripadnosti i zabave nego stvarne potrebe, svakako je dobar odabir za svakodnevnu komunikaciju s roditeljima, vršnjacima i prijateljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera