Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 9

''Noćna mora'' na odmoru u hotelu iz snova!

''Noćna mora'' na odmoru u hotelu iz snova!
4

Čitateljica je podijelila s nama priču o posjetu hotelu koji je rezervirala putem portala za grupnu kupovinu KupiMe. Doznajte kakvo razočaranje i neugodnosti je doživjela

VIDEO

Čitateljica S.C. (podaci poznati redakciji) obratila nam se sa svojom pričom o neugodnostima koje je doživjela nakon što je putem portala za grupnu kupovinu KupiMe platila kupon za dvodnevno noćenje u jednom mađarskom hotelu. 

Naime, putem tog portala rezervirala je i uplatila dvodnevno noćenje u periodu od 28. do 30. rujna 2012. godine za dvije osobe u hotelu u Mađarskoj. Iako tvrdi da su uz oglas na portalu KupiMe stajali podaci o opisu te fotografije uređenog hotela i okoliša, S.C. je došavši na odredište shvatila kako oni nikako ne odgovaraju onima navedenima. Zbog dubokog razočaranja te derutnog stanja hotela koji ju je dočekao, odlučila je od portala KupiMe zatražiti povrat uplaćenog iznosa novca zbog, kako navodi, retuširanih slika koje je hotel objavio na internetu.

Povrat novaca u polovičnom iznosu kupona

''Bila sam unutar hotela koji smrdi po starosti i nečistoći, a sobe su jad i bijeda i žao mi je da nisam fotografirala prljavi prozor, jadne jastuke i krevete te prljavu terasu sobe koju sam dobila. Okoliš hotela je itekako važan jer se na njihovim stranicama govori o parku veličine 8000 metara kvadratnih, a taj jadan parkić koji se nalazi na fotografijama zapravo je obrasao u travu i prljavštinu'', rekla nam je S.C. te pojasnila kako je od portala KupiMe zatražila povrat novca.

Tim portala javio je čitateljici kako je u dogovoru s Hotelom odlučio izvršiti joj povrat sredstava, ali ne u cijelosti. ''Iako ste izvršili check-in i više se niste vratili, Hotel je ipak bio dužan Vama držati sobu rezerviranom, stoga će Vam se izvršiti povrat u iznosu od pola iznosa kupona, dakle 288.50 kuna'', odgovorili su S.C. putem maila te zatražili da im dostavi svoj broj tekućeg računa.

Prenosimo vam veći dio prvog pisma koje je S.C. uputila portalu KupiMe te što su joj oni nakon cijelog proživljenog iskustva odgovorili. Saznajte u nastavku što su našoj čitateljici savjetovali iz Udruge potrošača.

Prvo pismo čitateljice portalu KupiMe

''Neka odmor bude bajka! Ponekad su maštanja sama sebi svrha, no ponekad ih je dobro pretočiti u stvarnost. Uz našu današnju ponudu jedna od vaših fantazija iz djetinjstva mogla bi biti ostvarena. Vodimo vas u prekrasno uređen hotel Aeroport koji je tipičan primjerak tradicionalne mađarske arhitekture. Bit ćete smješteni u dvokrevetnoj sobi u dvorcu, a kako vam ne bi bilo dosadno povedite nekoga u čijem društvu istinski uživate!

Poštovani, na vašem portalu ovako je glasila ponuda za odmor iz snova popraćena prekrasnim fotografijama hotela-dvorca u Mađarskoj zbog čega sam odlučila uplatiti traženi iznos i rođendan proslaviti baš na tom mjestu! No, odmor iz snova u prekrasnom dvorcu uz park koji se prostire na 8000 kvadratnih metara pretvorio se u noćnu moru kada smo stigli u "hotel" u petak 28. rujna oko 15 sati.

Ponajprije, "dvorac" smo tražili i tražili i na kraju shvatili da ga nismo mogli pronaći jer je zakriven skladištima materijala, obrastao travom, opkoljen nekakvim ruševinama, a i sam je ruševina. Uz cestu u dubokoj travi nekakva jadna oznaka HOTEL, ali ne zna se koji. Na ulazu slomljena oznaka HOTE(bez L) - opet ne zna se koji.

Tek smo po konturama i ostacima žute boje shvatili da je to naš "dvorac iz snova", obrastao u smeće, na ulazu kojeg nas je dočekao jednako derutni starac iz horor filmova i tutnuo nam u ruku ključ. Ulazak u hotel pun neugodnih mirisa, zapuštenih tapisona, oderanih zidova i olupljene drvenarije. Ma što da vam opisujem, imam i slike koje ću vam rado poslati. 

Dakle, taj vaš prekrasni hotel nije ništa drugo nego obična zapuštena rupa i nije mi jasno kako si je tako razvikani portal dopustio ovakvu prevaru. Nakon početnog šoka, tijekom kojega smo dali svoj broj kupona i prijavili se, odlučili smo pobjeći jer ne bih si oprostila rođendanski vikend na takvom mjestu!

Budući da sam inače novinarka i dobro poznajem neka svoja prava kao potrošač, a ovo smatram velikom prevarom, savjetujem vam da dotični hotel nikada više ne stavite na vaš portal te tražim da mi hitno javite kako ćemo razriješiti nastali problem: 1. budući da smo se preselili u prvi pristojni hotel na koji smo naišli, imali smo dvostruke ili čak trostruke troškove boravka na Balatonu, o čemu posjedujem račun, 2. smatramo se prevarenima jer ste svjesno obmanuli svoje kupce nudeći bajni smještaj u prekrasno uređenom dvorcu za što postoje zakonske i druge sankcije.''

Povreda potrošačkih prava

Portal KupiMe i dalje ostaje pri svojim tvrdnjama. ''Fotografije Hotela na našoj ponudi su fotografije koje je nama sam Hotel poslao i nema nikakvog govora o retuširanju. Na Vašoj reklamaciji su slike okoline Hotela, a ne slike unutrašnjosti Hotela tako da ste zapravo poslali nešto što niti nije u njihovom vlasništvu'', odgovorili su S.C. te dodali kako ponavljaju da joj puni iznos povrata ne mogu omogućiti.

S.C. smatra kako je ''najmanje što portal KupiMe može učiniti'' jest ispričati joj se i vratiti joj cjelokupni iznos.

Savjeti iz Udruge potrošača

S obzirom na to da čitateljica smatra kako su joj ovim slučajem povrijeđena potrošačka prava, donosimo što joj savjetuje Erika Popović iz Udruge potrošača. ''U redu je što se S.C. čekirala jer drugačije ne bi mogla ući u sobu i vidjeti u kakvom je stanju. No, nakon toga se trebala usmeno žaliti na recepciji hotela, odjaviti se i zatražiti da joj se osigura smještaj kakav je uplatila'', rekla je  Popović i dodala kako bi čitateljica u svakom slučaju otišla u odgovarajući hotel, a osoblje hotela ne bi sada moglo tvrditi kako joj je čuvalo sobu. 

Popović savjetuje S.C. da pošalje još jedan e-mail portalu KupiMe i zatraži da joj u roku od nekoliko dana vrate uplaćeni iznos. Također savjetuje da istakne kako će u protivnom zatražiti od Državnog inspektorata da izvrši nadzor te uložiti tužbu Sudu časti Gospodarske komore.

Napomena: Nakon objave članka, javili su nam se s portala KupiMe s informacijom da ''bez obzira na to što u ovoj situaciji u kojoj reklamacija nije obavljena pravovremeno na recepciji hotela, odgovara nadoknada u obliku isplate pola iznosa'', ipak su, kako tvrde, u cilju maksimiziranja zadovoljstva svojih korisnika odlučili samostalno nadoknaditi puni iznos čitateljici. Isto nam je potvrdila i S.C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana