Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Obogatite se na vlastiti način: Pravi stav stvara pobjednike

Obogatite se na vlastiti način: Pravi stav stvara pobjednike
1

Donosimo vam drugi dio ulomka iz knjige "Obogatite se na vlastiti način", autora Briana Traceya. Za postizanje uspjeha najvažnije je kako započinjete svoj dan

VIDEO

Zlatnih sat vremena

Posljednje načelo, i možda čak i najmoćnije od svih pri postajanju magnet za novac i postizanju uspjeha za cijeli život, vezano je uz to kako započinjete svaki dan. Kao što sam ranije spomenuo, postajete ono o čemu razmišljate većinu vremena. Postajete ukupan rezultat ideja, informacija i dojmova koje unosite u svoj mozak, od trenutka kad se ujutro probudite pa do večernjeg odlaska na spavanje. Sve se računa, no neki se dojmovi računaju više od drugih. One misli kojima ispunite svoj um tijekom prvog jutarnjeg sata imaju snažnog utjecaja na to kako ćete razmišljati, kako ćete se osjećati i kako ćete se ponašati ostatak dana. Kako kaže poslovica: "Dobar početak je pola posla". To se odnosi na ono što čitate, pišete, gledate, slušate i govorite tijekom tih prvih i najosjetljivijih šezdeset minuta.

Kormilo dana

Zlatni sat kormilo je dana. Kad počnete rano ustajati i prvih sat vremena ulagati u sebe, začudit ćete se koliko drugačije gledate na sebe i na rezultate koje postižete. Postepeno ćete promijeniti način na koji razmišljate o sebi i tome što ste u mogućnosti. Postat ćete "magnet" za novac i početi uživati u uspjehu koji će daleko nadmašiti vaš uloženi trud. Nema ograničenja.

Aktivna vježba

1. Stvorite jasnu mentalnu predodžbu samoga sebe kao apsolutno uspješne osobe u svim aspektima svoga života. Tu predodžbu zatim spoji te s osjećajima sreće i ponosa koji će pratiti vaš uspjeh. Ponavljajte tu predodžbu, u kombinaciji s tim osjećajima, često tijekom dana.

2. Već danas počnite stvarati vlastitu knjižnicu za uspjeh, s knjigama o uspješnosti, postignuću, te postignućima ljudi kojima se divite. Čitajte ih svakodnevno pola sata do sat vremena. 

3. Družite se s pobjednicima – pozitivnim, optimističnim ljudima koji imaju ciljeve i od kojih će nešto u životu postati. Pitajte ih za savjet, te podijelite s njima svoje najbolje ideje.

4. Čitavo si vrijeme govorite pozitivne stvari – postanite svoj vlastiti navijač. Poništite strah od neuspjeha ponavljajući: "Ja to mogu! Mogu sve na što se odlučim!" Tako nastavite sve dok više ne bude nijedne stvari koje biste se bojali. 

5. Svaki dan započnite pozitivno čitanjem nečeg što podiže raspoloženje, a zatim pisanjem ciljeva u sadašnjem vremenu, kao da ste ih već postigli. Prakticirajte dvadesetjednodnevnu dijetu za pozitivni mentalni stav sve dok vam ne prijeđe u naviku.

6. Već danas si postavite cilj da ćete zaraditi milijun. Analizirajte od čega krećete, sastavite dugoročni plan, te postavite prijelazne ciljeve za zaradu, štednju i ulaganja. Odmah nešto poduzmite kako biste se počeli kretati prema tome. I najduži put počinje jednim korakom.

7. Dajte si povišicu. Već danas odlučite da ćete povećati svoje trenutačne prihode za pedeset posto. Zapišite to kao cilj i zatim sastavite plan kako ćete to postići. Odmah djelujte i ne stajte dok ne uspijete. 

"Možete imati što god želite – ako to želite dovoljno jako. Možete biti što god želite, dobiti što god želite, postići što god odlučite postići – ako ustrajete na toj želji i samo se na nju usmjerite." - Robert Collier 

O knjizi

U knjizi "Obogatite se na vlastiti način" autora Briana Tracya u izdanju nakladničke kuće VBZ možete saznati kako, tko god bili i odakle god započinjali, postoje uspješne metode pomoću kojih se možete obogatiti.No o čemu se to točno radi? Čitajući o tome kako su to učinili Brian Tracy i toliki drugi, i vi ćete spoznati kako se obogatiti na vlastiti način, takav koji odgovara upravo vama i vašim posebnim talentima i sposobnostima. Otkrit ćete da realnih ograničenja nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...