Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Oko 20 posto Hrvata ima vezu na poslu koja ne utječe na rad

Oko 20 posto Hrvata ima vezu na poslu koja ne utječe na rad
1

U Hrvatskoj 80% zaposlenika smatra da su veze na poslu loša ideja dok je 20% onih koji su u vezi s kolegom i smatraju da se poslovno i privatno može odvojiti

Da intimni odnosi na poslu utječu direktno na rad smatra 57 posto Hrvata, pokazala je anketa portala MojPosao.net. Drže da je malo ljudi koji mogu kvalitetno odvojiti privatnu sferu od poslovne, a isti broj nije u vezi na svom radnom mjestu. Najveći problem, smatraju ispitanici, nastaje ukoliko su kolege na različitim pozicijama, odnosno ako je jedno od njih nadređeno onom drugom. Hrvati vjeruju da veze na radnom mjestu smanjuju koncentraciju, a da prekid može značajno utjecati na sam rad. 

Oko 23 posto ispitanika nema partnera na poslu, ali smatraju da je prirodno da se na poslu razvijaju i ljubavni odnosi jer se na radnom mjestu provodi najviše vremena. Od ukupnog broja ispitanika 11 posto ima vezu na poslu i tvrde da to pozitivno utječe na kvalitetu njihova rada jer su očekivanja od partnera veća, a zbog emotivne veze razumijevanje među njima bolje. Preostalih devet posto je također u vezi s kolegom, ali taj odnos ne utječe na njihov rad jer mogu odvojiti privatno od poslovnog. No većina njih ne radi direktno s partnerom u uredu ili odjelu.