Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Donosimo 10 ideja koje su prošle u polufinale natječaja!

Nakon što je 24. rujna započeo natječaj "Pametnom idejom do uspjeha" ulazimo u drugu fazu. Saznajte koje ideje su u drugom krugu i glasujte za svoje favorite

Pixsell
Foto: Pixsell
7 komentara

178. To je broj ideja koje su pristigle na natječaj "Pametnom idejom do uspjeha". Kao, što smo ranije napomenuli, natječaj je počeo 24.rujna te su svi koji imaju poslovne ideje i koji se već bave poduzetništvom mogli prijaviti svoje ideje do 22. listopada.  Članovi žirija Miljenko Graovac (Vipnet), Dario Palčić (Volksbank Hrvatska), Željko Kovač (Centar za poduzetništvo Zagreb), Nikša Tomulić (Kompare.hr), Saša Cvetojević (Insako, CRANE) i Hrvoje Prpić (CRANE) detaljno su pregledali sve pristigle ideje te na drugom sastanku, održanom 7. studenog, raspravljali o odabiru 10 ideja koje su zaslužile prolazak u daljnji krug natječaja.

Iako se na prošlogodišnji natječaj ''Pametnom idejom do uspjeha'' prijavilo skoro 50 posto više kandidata nego ove godine, Željko Kovač smatra kako je ''kvaliteta ovogodišnjih ideja ipak puno bolja bez obzira što je ranije brojka prijava sezala sve do 310''. Kovač vjeruje kako je razlog manjoj količini prijava znatno postroženje obrasca prijave,  čemu su svojim savjetima i sugestijama pridonijeli članovi žirija koji su i članovi CRANE-a, hrvatske mreže investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u ranom stadiju razvoja. 

Važna raznolikost pristiglih ideja

Jedna od zamjerki članova žirija odnosi se na neinovativnost nekih ideja. Naime, žiri smatra kako su prijedlozi i planovi nekih pristiglih ideja izrađeni po obrascu već postojećih, što je Saša Cvetojević komentirao na način: ''Neke su toliko slične da ispada kako je pet ideja napisala ista osoba''.

Tko je prošao u drugi krug?

U nastavku donosimo deset ideja koje ulaze u daljnji krug natječaja. Ideje su nasumično nabrojane, a ne po stvarnom broju glasova žirija.

  • Gumeno cestovno željeznički prijelazi DR 1, Slobodan Rajić, Zagreb
  • Fieldpod, Marin Glibić, Zagreb 
  • Bolja starost  korištenjem IT-a, Milena Perčin, Drniš
  • BIC-SIC, Krešimir Dvorski, Zagreb
  • Sklopivi klin za kotač POM-5, Mirko Olić, Rijeka
  • Motocoons, Bruno Mezić, Zagreb
  • iDerma, Josipa Majić, Zagreb 
  • Vinople, Mislav Kašner, Kutina
  • Higijensko rješavanje prištića, Patrik Hrvatin, Pazin
  • Apitoksin, Lucijan Jurić, Zagreb

Pozivamo vas da glasate za ideje koje smatrate najperspektivnijima!


----->>>>>>>>>>>> Glasati možete ovdje (kliknite na link)! <<<<<<<<<<<-----  


Glasanje traje do 15. studenog. Službenim pribrajanjem glasova čitatelja i glasova članova žirija, 19. studenog objavit ćemo kojih  pet poslovnih ideja ulazi u finale. Pojedinačnim javnim predstavljanjem i upoznavanjem s autorima finalnih pet ideja, stručni žiri se odabrati onu najperspektivniju.

Poraz ne znači i neuspjeh

Osim velikog iskustva i mogućnosti realizacije svoje ideje, najbolji kandidati će u sklopu projekta biti dodatno nagrađeni, a više o nagradama možete pročitati ovdje. Saša Cvetojević pojasnio je kako se oni koji ne pobijede, ne trebaju time uvrijediti već nastaviti raditi na svome projektu i dalje. ''Oni koji ne pobijede ne bi trebali odustati jer su samom prijavom i pokušajem daleko dogurali'', tvrdi te dodaje kako je uspjeh primjerice dvije od osam zapravo veliki rezultat i uspjeh. ''Kreatori popularne aplikacije Angry Birds iza sebe su imali 50 pokušaja probijanja na tržištu prije nego što su napokon uspjeli'', zaključio je pojasnivši kako iza svakog uspjeha postoji velika upornost i trud. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message