Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Ovo su najbolji savjeti stručnjaka u 2012. godini!

Ovo su najbolji savjeti stručnjaka u 2012. godini!
1

U protekloj godini dotakli smo se mnogih korisnih tema, a ovo je pregled najvažnijih. Što smo naučili i kako možemo poboljšati svakodnevicu, saznajte u nastavku

VIDEO

Kasnio vam je vlak, a kupili ste kartu? Zatražite povrat novca - Ne započne li prijevoz u željezničkom prometu u vrijeme koje je određeno voznim redom, možete zahtijevati da vam se vrati naknada za prijevoz bez umanjenja

Što odabrati i kako pametno i na vrijeme planirati mirovinu? - S obzirom na stanje gospodarstva i činjenicu kako se primanja mnogih ne samo smanjuju, već ona i nestaju, primorani smo zapitati se - kako planirati mirovinu? 

Znate li proceduru u slučaju izgubljenih dokumenata? - Gubitak osobnih dokumenata morate prijaviti policijskoj upravi ili postaji. Saznajte što vam treba za izradu novih te koliko će vas to koštati. 

Može li se naplatiti servis uređaja koji ima garanciju? - Čitateljica nam se obratila s problemom naplate servisa uređaja za koji posjeduje valjano jamstvo. Donosimo što Ministarstvo gospodarstva savjetuje u tom slučaju. 

Dobili ste ovrhu? Saznajte što s njome trebate napraviti - Čitatelj nam se obratio s upitom oko zastare nakon primitka rješenja o ovrsi za račune slivnih voda. Saznajte što je odgovorilo Ministarstvo gospodarstva. 

Što učiniti kada se trgovac ne pridržava istaknute cijene? - Je li vam se ikada dogodilo da je u trgovini cijena nekog proizvoda bila različita od one na polici i blagajni? Što na to kaže Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Reklamni materijali u sandučiću - dopušteno ili ne? - Je li vam se ikada dogodilo da od mnoštva reklamnih letaka u svom poštanskom sandučiću ne možete doći do pošte? Saznajte možete li spriječiti njihovo gomilanje. 

Dostavili su mi proizvod koji je oštećen - što da radim? - Kupili ste proizvod, uredno ga platili, dočekali dostavu i tek poslije odlaska dostavljača shvatili kako je proizvod - oštećen. Što tada možete napraviti? 

Moram li platiti dnevnu parking kartu koju nisam tražio? - Čitateljica nam je postavila pitanje o svojem slučaju i potrebi plaćanja dnevne parkirne karte. Što o tome kažu Zakon i udruga "Potrošač" - saznajte u nastavku. 

Mogu li dobiti povrat novca nakon raskida ugovora? - Čitateljica nam je postavila pitanje o povratu novca nakon raskida ugovora i odustajanju od kupovine proizvoda. Što su na njen upit rekli u Ministarstvu? 

Mogu li se žaliti na preveliku procjenu potrošnje HEP-u? - Ako ste se ikada našli u situaciji u kojoj smatrate kako su troškovi opskrbe električnom energijom preveliki - možda niste znali koja su sve vaša prava? 

Moram li platiti ako se ne poštuje Zakon o otpadu? - Čitatelj nam se obratio s pritužbom na komunalne usluge koncesionara te pitao što ako se krši Zakon o komunalnom otpadu? Saznajte odgovor u nastavku. 

Kako zaustaviti dijeljenje osobnih podataka? - Je li vas ikada netko telefonski kontaktirao za sudjelovanje u promotivnoj akciji, a da niste prethodno dali svoje podatke? Saznajte odgovor! 

Što napraviti ako proizvođač ne poštuje jamstveni rok? - Saznajte što napraviti u slučaju kada niste zadovoljni reakcijom ili odgovorom proizvođača ili trgovca vezano uz jamstvo i jamstveni rok nekog proizvoda. 

Što učiniti ako se pokvari aparat za kartice? - Jeste li ikad razmišljali što napraviti ako nemate gotovine, želite platiti karticom, a ne radi POS uređaj? Odgovor saznajte u nastavku. 

Što s oštećenjem na vozilu koji je pod garancijom? - Čitatelj nam se obratio sa pritužbom na servis automobila. Što kada na vozilu imate vidljiva oštećenja, a da nisu mehanička? Kome se obratiti i koja su vaša prava? 

Nisam kriv, a osiguranje mi ne želi isplatiti svu štetu - Saznajte što napraviti u slučaju ako niste skrivili prometnu nesreću, a osiguranje vam svejedno neće isplatiti svu štetu. Otkrijte koja su vaša prava. 

Kako prijevremeno raskinuti ugovor s operaterom? - Što kada prijevremeno želite raskinuti ugovor s mobilnim operaterom? Saznajte što kaže Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, ali i HAKOM. 

Naučite kako ćete pravilno komunicirati s vjerovnicima - S obzirom da je većina zadužena i da mnogi hrle u banke kako bi pregovarali o otplati kredita, donosimo vam vrijedne savjete o tome na koji način to napraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi
HOĆE LI BITI SPREMAN?

Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi

Plus+ Zdrav je, više ne mora na kontrole, ali upitna je njegova forma. Hajduk ga priprema za Euro i pozicijom na koju ga trener Ivanković stavlja