Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Plan od pet koraka olakšat će rješavanje svakog zadatka

Plan od pet koraka olakšat će rješavanje svakog zadatka
1

Po strateškoj analizi, što više informacija i ideja zapišete na papir, to ćete biti bliže rješenju problema, a ako putem i zastanete, obratite se kolegama za pomoć

VIDEO

Najuspješniji zaposlenici probleme rješavaju sustavno - korak po korak, dok ne dođu do rješenja, pokazalo je američko istraživanje Sveučilišta Harvard. Kako bi se riješila većina problema na poslu, dovoljno je krenuti sustavom pet osnovnih koraka. Prvi korak je vjerovanje da rješenje postoji. 

Negativan stav već na početku uništiti će svaki projekt. Zatim ispišite sve što je potrebno kako bi se projekt završio. Što više informacija zapišete, to će rješenje problema biti jasnije. Mozak će iz sjećanja izvući potreban alat - dovoljno mu je dati naredbu, vremena i usredotočiti se na zadatak. 

Boljim razumijevanjem pojedinosti plana sve korisniji detalji izlazit će na površinu. Popišite i zamisli koje se na prvi pogled ne čine izvedivima jer mogu odvesti na prečicu do cilja. Kad dijelovi slagalice postanu razumljiviji, razmislite o razlozima koji su doveli do problema i vizualizirajte proces. 

Četvrti korak je definiranje rješenja, a nakon njihova razrađivanja završni dio je postavljanje roka za provođenje u praksu. Ne određujte datume naprečac - dobro razmislite o tome koliko će svaka pojedina karika oduzeti vremena i dodajte vrijeme na koje niste računali, osobito ako morate čekati druge kolege da obave dio posla.Precjenjivanje vlastitih ili tuđih sposobnosti vodi do vremenske stiske, a time se povećava vjerojatnost od propusta.

Mentalne mape na papiru

Vizualnim tipovima pomoći će crtanje po papiru. Simbolima prikažite pojedine korake koji vode do rješenja problema. Povežite ih linijama i obojite intenzivnim bojama, ovisno o stupnju važnosti. Stavite plan na vidljivo mjesto.

Kad zapne, upitajte kolege za pomoć

Zapnete li dok rješavate probleme, zadržite optimizam. Poslužite se literaturom, informacijama s interneta ili okupite kolege čije zamisli mogu odvesti na pravi put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode