Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Posao za peticu: Najbolji tim s pet različitih tipova osobnosti

Posao za peticu: Najbolji tim s pet različitih tipova osobnosti
1

Raznolika grupa ljudi: Vizionar je inovativan, a u dobrom timu treba i netko tko živi za kupce za što će biti odličan onaj tko voli centar pažnje, a bez lidera se ne može

VIDEO

Jednako kako bi nogometna ekipa izgubila utakmicu da igra samo s napadačima bez obrane, tako i poslovnom timu trebaju različiti igrači za uspjeh.

Iako neki imaju i nekoliko različitih karakteristika, u uredu vam treba najmanje pet ljudi s pet različitih osobnosti. Primjerice, posao se neće maknuti s mrtve točke ako se držite zastarjelih ideja i ne unosite ništa novog. Zato vam treba vizionar koji će biti pun ideja. 

Empatični odvjetnik kupca

U timu mora postojati onaj koji će živjeti za klijente. Dubokoumna i empatična osoba, koja razumije potrebe kupaca te time čini razliku u uspješnosti. Tzv. odvjetnik kupaca ključna je osoba u organiziranom timu jer mnogi na početku znaju što tržištu treba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vođa tima mora biti vrlo odlučan

Pristojan i suzdržan pristup je nužan za održavanje posla, ali rijetko funkcionira u tvrtkama koje se brzo razvijaju. Zato netko treba biti glas odlučnosti. Još je i Aleksandar Makedonski govorio: “Ne bojim se vojske lava predvođene ovcom, nego vojske ovaca predvođenih lavom”.

Netko tko je u središtu pažnje

Prosječan kupac na dan se susretne s 3000 poruka različitih brendova - zato netko u vašem timu mora biti taj koji će mamiti pažnju klijenta. To mora biti osoba koju će biti teško ignorirati poput pokojnog Stevea Jobsa, kraljice talk showa Oprah ili najpoznatijeg poslovnjaka Donalda Trumpa.

Vizionar zadužen za sanjarenje

Vizionari su u uredu potrebni i u situacijama kada su drugi toliko zaokupljeni svakodnevnim izazovima da uopće ne razmišljaju što bi se moglo dogoditi. Zato treba netko tko će maštati i sanjariti, a tako stvarati scenarije u glavi te uvijek biti spreman na rješavanje problema.

Izvršitelj je tu da projekt ne propadne

Mnoge ideje propadnu jer zaposlenici nisu dovoljno fokusirani na zadatke. Ako tim gleda samo veliku sliku cijelog projekta, a nemate nikoga tko će biti precizan i držati se detalja - projektu prijeti propast. Rijetki šefovi su i vizionari i izvršitelji, pa treba netko u timu tko će ići do kraja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang