Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Pratite brojke u poslovanju - bolje ćete upravljati poslom!

Pratite brojke u poslovanju - bolje ćete upravljati poslom!
1

Zanimalo nas je što se u sklopu projekta 'Poslovanje na kvadrat' trenutno događa u kutinskom instalaterskom obrtu SF klima, grijanje.

VIDEO

Nakon varaždinske tvrtke Evenio, zanimalo nas je što se u sklopu projekta "Poslovanje na kvadrat" događa u kutinskom instalaterskom obrtu SF klima, grijanje, čiji je vlasnik Marko Fertelmeš.

Podsjetimo, pri prvom susretu business coach Goran Blagus  je Marku među ostalim savjetovao da napravi bazu projektanata i vlasnika apartmana, s kojima bi se potencijalno mogla napraviti poslovna suradnja. "Popis projektanata i apartmana je napravljen. Napravljen je dopis i letak koji će se slati apartmanima", kazao nam je Fertelmeš, dodajući kako će oni uskoro biti spremni za isporuku.

Jedna od najzanimljivijih Markovih želja iznesenih pri prvom susretu bila je opremanje niskoenergetske kuće u kojoj bi klijenti mogli u praksi vidjeti kako fukcioniraju njihovi sustavi. Donedavno neostvariva, ta se ideja počela realizirati. "Za niskoenergetsku kuću plan je napravljen i postignut je dogovor s bankom. Plan početka radova je u četvrtom mjesecu. Plan je da se napravi samoodrživa kuća koja više daje nego što troši, a to ćemo dobiti sa dobrom izolacijom, stolarijom, ugradnjom solarnog sustava, toplinske crpke te fotonaponske elektrane. Srednji dio kuće će biti izložbeni gdje će biti ugrađena LED rasvjeta. Na LCD-u će biti prikazana dobit od solara, elektrane i toplinske crpke te potrošnja energenata. Sa svime će se moći upravljati putem tableta", ističe Fertelmeš.

SF klima također radi na boljem pozicioniranju oglasa na Google Adwordsu. "Za AdWords smo angažirali firmu, dogovorili smo uvjete s njima i što želimo (uz savjete Gorana Blagusa) te bi kampanja trebala biti aktivna", kaže vlasnik obrta.

Pomaka ima i na poboljšanju portala, odnosno web shopa SF klime. "Za web shop je u planu integracija plaćanja putem kartica tj. da se može platiti roba preko web shopa.  Neke artikle ćemo reducirati, a neke dodati, odnosno izbaciti. Dio robe nam dolazi iz uvoza, što ćemo dodati u ponudu. Na web stranicu ćemo dodati reference i još neke stvari", kaže Marko te dodaje kako su sa web stranice uklonili neke stvari kako im je sugerirao Blagus.

I na kraju vjerojatno najvažnija stvar – Marko je počeo konkretno i detaljnije pratiti brojke u poslovanju. "Za analizu prihoda i rashoda smo napravili statistiku troškova po pojedinim segmentima i pokušat ćemo eliminirati nepotrebne troškove. Prihode ćemo pak probati povećati prethodno navedenim radnjama", zaključuje vlasnik SF klime.

Goran Blagus tvrdi kako se stvari sa SF klimom korektno odvijaju i kako je Marko  shvatio važnost brojki te evidencije i donošenja odluka na temelju egzaktnih stanja. "Omogućili smo mu da vidi ono što ne vidi", slikovito zaključuje Blagus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...