Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Pretvorite hobi u posao - budite umjetnik koji zarađuje

Jeste li ikada razmišljali o tome da hobi pretvorite u posao? Naša čitateljica je to ostvarila i odlučila je svoja iskustva podijeliti s nama.

Thinkstock
Foto: Thinkstock
0 komentara

Cijeli svoj život sam umjetnica i bavim se slikanjem, oslikavanjem svile, keramikom. Svoj talent nisam trebala otkrivati, on je u meni od rođenja. Keramikom sam se počela baviti igrom slučaja i ljubav prema stvaranju u glini uspješno sam pretočila u posao. Kad sam odlučila otvoriti umjetnički obrt pod nazivom TIZIAN stvari u mom životu počele su se razvijati same od sebe. Krenula sam sa sudjelovanjima na sajmovima,uspješno realizirala projekte vezane uz suvenire, mogla sam svoju ljubav prema oslikavanju, keramici, slikanju i pravno regulirati, svoje radove prezentirati u galerijama.

No, kako sve u životu ne ide tokom kojim bismo mi željeli, prošle godine sam zatvorila obrt jer više nisam mogla plaćati sve ono što obrtnik u našoj zemlji mora podmirivati. To me nije spriječilo u daljnjem stvaranju pa sam se učlanila u udruge TRAGOVI i HUKA koje mi omogućavaju da i dalje budem aktivna. Moj temperament i moja upornost često nailaze na zapreke, ali ja uvijek nastojim iz svakog neuspjeha i iz svakog uspjeha izvući ono što me ojača. Smatram da ako je čovjek uporan i ako voli ono što radi, uspjeh ne može izostati. Tu svoju ljubav prema keramici i stvaranju željela sam podijeliti s drugima pa sam i otvorila školu keramike koja je egzistirala do samog zatvaranja obrta.Teško je nama umjetnicima jer svi znamo kakva je situacija u zemlji. Često zbog birokracije ne možemo prezentirati svoj rad jer nismo financijski u takvoj poziciji. Još uvijek imam svoj atelje u kojem stvaram kao samostalni umjetnik, za dušu.

Kreativnost je ono što me pokreće

Moj život je i dalje ispunjen umjetnošću, sada imam nove planove i moj moto je Carpe diem. Naime, tijekom ovih 12 godina koje sam utrošila u upoznavanje gline, glazura, boje i ideje, višestruko mi se isplatilo ne toliko u materijalnom pogledu, koliko u duhovnom. Svaki dan mi je uljepšan stvaranjem, kreativnost je ono što me pokreće i prekrasno je stvarati i uživati u onome što radiš. Moja cijela obitelj je moja inspiracija i podrška. Svaki dan, baš svaki dan mora biti ispunjen, a meni je rođenjem dan talent kojeg niti jedna birokracija, niti jedna prepreka ne može ugušiti. 

Zato dragi moji, samo naprijed bilo što da radite. Rezultati se moraju pokazati. Pozdravljam sve kreativce i nadam se da će im život biti ispunjen kao i meni. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message