Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Saznajte kao osigurati svoj dragocjeni gadget!

Saznajte kao osigurati svoj dragocjeni gadget!
1

Kupili ste novi, skupocjeni, elektronski uređaj i bojite se da se on ne razbije ili ošteti? Pametna kuna je istražila je li moguće povoljno osigurati gadgete.

VIDEO

Uniqa osiguranje 

Prva osiguravajuća kuća čiju smo ponudu provjerili je Uniqa Osiguranje. U opcijama osiguranja koje nude postoje i opcije osiguranja prijenosnih računala, foto opreme i ostale elektronske opreme po cjeniku osiguranja elektronike. Nadalje, osiguranje je moguće koristiti ukoliko je vanjski uzrok izazvao oštećenje, uništenje ili gubitke osiguranih stvari. Kao uzroci oštećenja koje pokriva ova vrst osiguranja navedeni su:

Greška u rukovanju, nespretnost, nemar, zla namjera, sabotaža, mehanički djelujuće nasilje, implozija ili ostala djelovanja podtlaka, voda, vlaga ili tekućina svake vrste, klizanje zemlje, odron stijena, djelovanja el. energije ukoliko je iz toga proizašlo vidljivo oštećenje, provalna krađa, krađa, pljačka, vandalizam i lom stakla. 

Iako se mogu osigurati stvari na mjestu osiguranja navedenom na polici osiguranja, moguće je ugovoriti i prošireno pokriće transportnog rizika, no za gubitak, oštećenje ili uništenje osiguranih stvari zbog provalne krađe isplatit će se naknada iz osiguranja samo ukoliko su pokrene stvari bile u zaključanom i zatvorenom prostoru (ili prometnom sredstvu). Za više informacija posjetite službenu stranicu osiguranja: www.uniqa.hr

Croatia osiguranje

Ispitali smo također i ponudu osiguranja popularno zvanih gadgeta i u najvećoj osiguravajućoj kući na hrvatskom tržištu, Croatia osiguranju. U njihovoj ponudi je istaknuto kako fizičke osobe mogu osigurati opremu, poput prijenosnih računala, foto opreme, iPhone-a i sl., prema Uvjetima za osiguranje kućanstva (odnosno kombinirano osiguranje kućanstva). Stvarima kućanstva smatraju se stvari koje služe za uređenje stana te za osobnu upotrebu i potrošnju, kao i gotov novac, vrijednosni papiri, drago kamenje, plemeniti metali, pravi biseri i predmeti od njih, umjetnine i zbirke (poštanske marke, značke i sl). 

Ugovori li se ova vrsta osiguranja, osiguravatelj se obvezuje isplatiti naknadu štete u slučaju nastanka sljedećih opasnosti: požara i udara groma, eksplozije, oluje, tuče, pada letjelice, manifestacija i demonstracija, poplava i bujica, klizanja tla i odronjavanja zemljišta, snježne lavine, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, provalne krađe, razbojstva, obične krađe i odgovornosti. Glasnogovorništvo Croatia osiguranja komentirali su nam svoju ponudu. "Osiguranje stvari kućanstva policom osiguranja kućanstva Croatia osiguranja iznimno je povoljno pa tako osnovno osiguranje stvari kućanstva na području Zagreba možete dobiti već od 72,03 kn godišnje. Visina premije za osiguranje kućanstva ovisi o veličini stana ili kuće i svoti osiguranja." Osim police kućanstva moguće je ugovoriti i policu loma stroja kojom se pruža osiguravajuća zaštita od oštećenja i uništenja koja su nastala nepredviđeno i iznenada u svezi s uporabom osigurane stvari. Kod pravnih osoba ova oprema čini sastavni dio njihove imovine, odnosno opreme, koja se također osigurava ugovaranjem police osiguranja imovine. Pokriće se ugovara sukladno odabranim rizicima koji mogu biti rizik požara, poplave, potresa, provalne krađe i razbojstva, loma stroja, i dr. Za više informacija posjetite: www.crosig.hr.

Osim navedenih osiguravajućih kuća, ukoliko se odlučite za ovu vrstu osiguranja, svakako istražite i ponudu ostalih osiguravatelja, a mi iz ovog kratkog pregleda  zaključujemo kako postoje mnoge opcije za osiguranje tehnike koja život znači. Bilo da se tom tehnikom koristimo za posao ili nam 'gadget' služi za relaksaciju i zabavu, radi se o skupim komadima opreme i u našem je interesu primjereno se zaštititi od neželjene štete. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode