Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Skijaška sezona: Donosimo ponudu i cijene aranžmana!

Skijaška sezona: Donosimo ponudu i cijene aranžmana!
1

Ako želite provesti adventsko vrijeme na skijanju u inozemstvu, krajnje je vrijeme da kupite karte. Istražili smo kakvu ponudu lokacija i cijene nude turističke agencije

VIDEO

Rezultati istraživanja MasterIndex koje je kompanija MasterCard u suradnji s GfK centrom za istraživanje tržišta provela o stavovima i ponašanju potrošača u različitim zemljama tijekom rujna i listopada, pokazuju kako građani i ove zime planiraju putovati u inozemstvo. Istraživanje provedeno na tisuću korisnika bankarskih usluga u dobi između 18 i 55 godina pokazalo je kako 28 posto građana planira inozemna putovanja tijekom blagdana. Njih 24 posto planira novogodišnje putovanje u neki europski grad, dok će 23 posto ispitanika neki europski grad posjetiti tijekom Adventa. 

Unatoč krizi, Hrvati planiraju zimska putovanja

S obzirom na to da se 19 posto onih koji planiraju putovanja, odlučuju za skijanje odlučili smo istražiti kakvu ponudu lokacija i cijene najtraženijih aranžmana nude pojedine turističke agencije.

Ivan Pukšar iz agencije Kompas rekao nam je kako je po njihovoj procjeni već 50 posto građana skijaša odlučilo gdje će ići na skijanje te je do sada više od 40 posto njih i uplatilo, odnosno rezerviralo svoj aranžman. ''Skijaše nije zahvatio trend last minuta i oni svoje aranžmane rezerviraju na vrijeme znajući da sve ide u gotovo jedan skijaški tjedan, a ove godine je to period od 5. do 12. siječnja. Nakon 1.11. se prodaje još samo ono što je slučajno ostalo prazno ili neki drugi termini koji nisu vezani uz školske praznike početkom siječnja'', izjavio je.

Potražnja i prodaja u odnosu na prošlu godinu

Iako su nam u agenciji Jammark rekli kako primjećuju uobičajenu potražnju klijenata kao i proteklih godina, u agencijama Best Travel i Speranza tvrde kako osjećaju blagi pad potražnje klijenata za gotova sva blagdanska i zimska putovanja, dok u Kompasu tvrde upravo suprotno. ''Prodaja skijališnih angažmana u odnosu na isto vrijeme prošle godine bolja je za oko 30 posto te se situacija i brojke mijenjaju iz dana u dan'', rekao je Pukšar.

''U ovom trenutku nam jako pomaže činjenica da imamo mogućnost rezervacije putem online sistema tako da kupci mogu sami "kupovati" aranžmane preko naših internetskih stranica raznim karticama.'' Na upit o tome na koji način njihovi korisnici plaćaju, Pukšar nam je rekao da se najviše koristi oblik plaćanja kreditnim karticama. ''Oko 80 posto prodaje čini baš takav način plaćanja, dobrim dijelom i na 12 mjesečnih obroka beskamatno. Skijanje nije jeftin sport, a kartice su postale svakako način plaćanja broj jedan i to bez premca'', rekao je te dodao kako se uglavnom radi o obiteljskim aranžmanima, dok se mlađe generacije uglavnom zapućuju autobusima prema svojim odredištima.  

Najtraženije destinacije ove sezone

U agenciji Kompas tvrde kako je Austrija najtraženija lokacija za obiteljsko skijanje. ''Oko 60 posto građana Zagreba i okolice odlazi na skijanje u tu zemlju, odmah iza nje je Italija kojoj su sklonije priobalne županije pa zatim Slovenija i Francuska koje su u usponu'', rekao je Pukšar te dodao kako je od novih destinacija pokazano najviše zanimanja za Kals, novo skijalište u Istočnom Tirolu s trenutno najluksuznijim apartmanima u Austriji.

Turistička agencija Speranza u svojoj ponudi također nudi skijališta duž Francuske, Austrije, Italije i Slovenije. 'Trenutno najaktualniji termini su tjedan koji uključuje doček nove godine te prvi tjedan u siječnju zbog školskih praznika. Uglavnom su to aranžmani bazirani na sedmodnevnom najmu apartmana ili boravku u hotelu s uslugom polupansiona'', rekla nam je Tea Pavić. Zbog blizine, ali i cijene, tvrdi kako su ove godine dobili znatno više upita za slovenska skijališta za koje, uz standardne tjedne pakete, nude i pakete s kraćim boravkom – 4 ili 5 dana te vikend pakete s uključenim wellness programom. ''Aktualna su nam francuska skijališta, Les Deux Alpes i Puy St.Vincent za koja uz povoljniju cijenu imamo i uključen prijevoz, a u nekim terminima i šestodnevne ski passove. Nezaobilazne destinacije su i dalje Schladming, Katschberg, Nassfeld te Bad Kleinkirchheim'', dodala je Pavić.

Iz putničke agencije Best Travel također su nam rekli kako su najtraženiji skijaški angažmani upravo u Francuskoj. Tomislav Pakrac iz turističke agencije Jammark rekao nam je kako se kod njih među najtraženije skijaške aranžmane svakako ubrajaju austrijske pokrajine Kärnten i Salzburger Land te Italija i to uglavnom područje Dolomiti.

Cijene aranžmana

Iz putničke agencije Best Travel smatraju, s obzirom na dosadašnje iskustvo kako novčana svota koju je za jedno takvo putovanje spreman izdvojiti pojedinac iznosi 2500 kuna, dok svota koju je spremna izdvojiti obitelj doseže do 7000 kuna. Donosimo vam neke od ski paketa i akcija koji se nalaze u njihovoj ponudi:

  • Slovenija – Bled, 2 noćenja s polupansionom u obiteljskoj sobi hotela Savica, period od 14. siječnja do 27. ožujka, cijena ski paketa po osobi 1215 kuna
  • Francuska – Les 2 Alpes, 7 dana smještaja, paket po osobi iznosi 1690 kuna
  • Austrija – otvaranje skijaške sezone Grossglockner ski opening, 3 noćenja te trodnevna skijaška karta, cijena noćenja po osobi u pansionu s doručkom 1389 kuna, u polupansionu 1789 kuna, u hotelu s tri zvjezdice 1995 kuna, a u hotelu s četiri zvjezdice 2289 kuna.

S obzirom na upit oko cijena aranžmana pojedinih agencija, iz Kompasa su nam poručili kako je ''zanimljivo da su preko agencija vrlo često povoljnije cijene nego na licu mjesta zahvaljujući činjenici da agencije rade veće zakupe većim kapacitetima''. Tvrde kako su u njihovoj agenciji cijene aranžmana uglavnom ostale iste kao i prošle godine. ''U pravilu nema niti jedne destinacije koja je podigla cijene za ovu sezonu, a putnici još uvijek mogu iskoristiti First minute ponude čak negdje i do kraja mjeseca uz popuste do 10 posto'', rekao je Pukšar. Neki od aranžmana iz njihove ponude su sljedeći:

  • Austrija - Matrei in Osttirol, Hotel Goldried, 7 dana, apartman za dvoje uz dva dodatna ležaja, 6295 kuna
  • Slovenija – Cerkno, 4 dana, period od 2. do 6. siječnja, 1592 kune po osobi
  • Austrija – St. Oswald, Bad Kleinkirchheim, apartmansko naselje Kleinwild/Grosswild Kompas Village, 7 dana, 5595 kuna

U ponudi agencije Speranza blagdanska putovanja u europske gradove možete pronaći od 750 kuna po osobi s autobusnim prijevozom pa sve do 4 500 te 5 000 kuna i više po osobi za putovanja zrakoplovom. Uglavnom se radi o putovanjima od tri do pet dana, dok će pojedinac za aranžmane skijanja s kraćim boravkom recimo u Sloveniji izdvojiti od 995 kuna za 4 dana. ''Ukoliko je riječ o višečlanoj obitelji, svakako predlažemo najam apartmana za četiri, pet ili šest osoba jer su znatno povoljniji od smještaja u hotelu. Tako u Puy St.Vincentu, šesteročlana obitelj u sedmodnevnom najmu apartmana uživa već od 1 290 kuna po osobi'', rekla je Pavić. U njihovoj ponudi nalaze se:

  • Austrija - Gerlitzen Alpe, apartmansko naselje Sonnenresort Gerlitzen Alpe, u periodu od 5. siječnja do 2. veljače 4445 kuna za spavaću sobu s bračnim ležajem, dnevnim boravkom s duplim ležajem na razvlačenje, a 5095 kuna za spavaća soba s bračnim ležajem, spavaću sobu s dva odvojena ležaja, dnevni boravak s duplim ležajem na razvlačenje
  • Francuska - Les deux Alpes, sedmodnevni najam, apartman studio veličine do 17 metara kvadratnih, za dvije osobe, 2290 kuna
  • Italija – Kronplatz, termin u sezoni od 5. do 12. siječnja, 3125 kuna po osobi

Najtraženije snježne lokacije ove godine su svakako u Francuskoj, Austriji, Italiji, ali i susjednoj Sloveniji. Imajte na umu kako se cijene aranžmana povećavaju što im je bliža sezona, dok će za ista mjesta cijene u veljači i ožujku biti puno niže. Ukoliko se odlučite za smještaj u inozemstvu, nemojte da vas zavara povoljna cijena već se dobro raspitajte što je sve uključeno u ponudu s obzirom na to da za mnoge treba nadoplatiti primjerice boravišnu pristojbu ili ski kartu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera