Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Stanite na loptu, sagledajte stvari i pratite brojke!

Stanite na loptu, sagledajte stvari i pratite brojke!
3

Kandidati projekta Poslovanje na kvadrat su zajedno s Goranom Blagusom i Filipom Jelićem utvrdili dokle su stigli i koji su im daljnji planovi.

VIDEO

Kandidati projekta Poslovanje na kvadrat okupili su se krajem veljače u Zagrebu, u "Večernjakovoj zgradi", te zajedno sa stručnjacima Goranom Blagusom i Filipom Jelićem utvrdili dokle su stigli i koji su im daljnji planovi. Business coach Goran Blagus je u uvodnom dijelu sastanka istaknuo kako je općenito primijetio da su kandidati tijekom trajanja projekta počeli drugačije razmišljati, a zatim zamolio svakog od njih da rezimiraju što su do sada napravili.

Sa svojom pričom najprije su krenule djevojke iz varaždinske izdavačke tvrtke Evenio. "Svoje minimalne resurse bili smo raspršili na dodatne ideje i projekte, ali Goran i Filip su nas natjerali da stanemo na loptu", kaže Kristina Šoštar iz Evenija. Dodaje kako ih je koncentracija na previše ideja frustrirala, ali zahvaljujući pomoći naših stručnjaka, u tvrtki su uspjeli sagledati stvari i koncentrirati se na ono što imaju. "Imali smo percepciju tržišta koje je ubrzano, a nismo nikad stali i odahnuli. Stalno smo forsirali nove proizvode usluge i ideje. Ovaj projekt nam je došao u pravi trenutak jer smo mogli otići u krivom smjeru", istaknula je Kristinina kolegica Jelena Kovačić.

Na Goranovo pitanje što im je bio glavni razlog da rade nešto novo, Kristina je prvenstveno istaknula nove prihode. Business coach je pritom istaknuo kako je kod mladih poduzetnika česta zabluda da stalno treba raditi nešto novo jer imaju pogrešan osjećaj da je postojeći proizvod potrošačima – dosadio. Jelena se složila kako moraju razmisliti o tome na što se trebaju koncentrirati. "Bavili smo se novim stvarima, ali proizvodi su nam stajali na skladištima", kaže. "Skroz smo 'šarali' kroz različite stvari. Još i dalje traje naše traženje na tržištu", dodala je Kristina. "Važno je pripaziti da se ne raspršite u previše smjerova. Znajte što vas hrani, nemojte to zanemariti", savjetovao im je Blagus.

Djevojke iz Evenija su tijekom susreta istaknule i kako su počele "stavljati brojke na papir" i raditi projekcije za tekuću godinu, priznavši da su se ranije time bavile po osjećaju. "Kod svih je 'puno premalo' brojki. Svi radite ono što volite, ali puno premalo mjerite rezultate", nadovezao se Filip Jelić. Jelena Kovačić istaknula je kako su počeli pratiti i čitanost rubrika na svom portalu klinfo.hr te da ih je iznenadilo koje se rubrike zapravo najviše čitaju. "Percepcija se mijenja od kada smo počeli gledati brojke", dodala je.

A gdje se Evenio nalazi danas? Baveći se brojkama, pozornost su usmjerili na 2012., koja bi im mogla dati najbolje smjernice za ovu godinu. "Želimo vidjeti možemo li na temelju brojki napraviti plan", kaže Jelena. "Osim financijskog plana radimo i strategije. Također, više ćemo se koncentrirati na trenutne proizvode", kazala je.

Tijekom susreta, Jelena i Kristina ustvrdile su kako planiraju osmisliti pristup agencijama i oglašivačima u cilju prodaje oglasnog prostora na klinfo.hr te kako generalno rade na povećanju prodaje i snižavanju troškova. Također, Evenio se priprema za specijalizirani sajam u Bologni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume