Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Štednja je najjednostavniji i najsigurniji oblik ulaganja

Zagrebačka banka - savjetnik za štednju. Uz savjete bankara Zagrebačke baneke odaberite model oročene štednje koji vam najviše odgovara

24sata
Foto: 24sata
0 komentara

Pametna oročena štednja Zagrebačke banke svojim modelima prilagođenim klijentovim potrebama i najefikasnijim uvjetima ugovaranja i razročavanja potvrđuju odluku o oročenju novca kao pametan i isplativ potez. Naviku štednje u Zagrebačkoj banci generacijama su stvarali u obiteljima, ponajviše zbog stabilnosti i sigurnosti uloga. Iako se tempo života sve brže mijenja, štednja je ostala najjednostavniji oblik ulaganja. Zagrebačka banka nudi tri modela štednje - klasični, rentni i otvoreni.
Pri klasičnome modelu oročene štednje depozituplaćujete odjedanput, a oročenje je moguće u svim valutama s tečajne liste banke. Kamata može biti promjenjiva ili fiksna, a ako štednju razvrgnete prije roka, obračunava se kamata za postignuti rok. Štedni ulog klijentima se automatski obnavlja, a poslije isteka banka kamatu pripisuje glavnici ili prenosi na račun po viđenju.
U rentnome modelu štednje tijekom oročenja klijenti imaju mogućnost da im Zagrebačka banka ostvarene kamate isplaćuje kao rentu, odnosno kao dodatni redoviti prihod. Depoziti su u kunama i devizama, a kamate se isplaćuju mjesečno, tromjesečno, polugodišnje ili godišnje.
Ne raspolažete li trenutačno većim novčanim iznosom, a želite početi štedjeti, za vas je otvorena štednja. Ona nudi postupnu štednju kontinuiranom uplatom na račun već od 200 kuna (za kunsku štednju) ili 25 eura (za deviznu štednju). Pritom sami birate dinamiku i valutu koja najviše odgovara vašim trenutačnim mogućnostima. Kamata je promjenjiva, ovisno o postignutom roku svake pojedinačne uplate i visini salda na računu.
Novac možete uplaćivati i bez dolaska u poslovnicu Zagrebačke banke - putem otvaranja trajnog naloga. U otvorenom modelu štednje može oročiti novac na razdoblje od 3 do 60 mjeseci. Poslije isteka roka štedni se ulog obnavlja prema uvjetima koji su dogovoreni pri početku štednje, tako da ne morate ponovno posjećivati neku od poslovnica Zagrebačke banke.
Povodom Svjetskog dana štednje, samo za čitatelje 24sata Zagrebačka banka pripremila je posebne pogodnosti. Iz dvobroja koji izlazi 31. listopada izrežite kupon i odnesite ga u najbližu poslovnicu Zagrebačke banke. Ondje vas očekuje poklon paket.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message