Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 23

Donosimo: Top 5 prijedloga poklona za Dan žena!

Donosimo: Top 5 prijedloga poklona za Dan žena!
1

Ako još niste odabrali idealan poklon za vama dragu žensku osobu, donosimo vam prijedloge pet povoljnih darova kojima ćete zasigurno uljepšati njihov dan

VIDEO

Međunarodni dan žena tradicionalno obilježavamo i slavimo 8. ožujka, kada su ženske radnice u SAD-u 1908. godine protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. U današnje vrijeme ovaj dan predstavlja posebnu priliku da se prisjetimo svih žena koje nam u životu nešto znače.

Mnogi smatraju kako se ženama na današnji dan trebaju pokloniti ljubav i pažnja više nego inače. Ako im na ovaj, tradicionalno njihov dan, želite pokazati koliko vam znače i koliko ste zadovoljni što su upravo one uključene u vaš život, možete ih obradovati nekim prigodnim darom. On kao znak pažnje uopće ne mora biti skupocjen jer je bitno da je poklonjen s najljepšim željama. Razmislite o tome što ta osobi želi i treba kako biste je razveselili te joj uljepšali dan. Ako još niste kupili poklon, donosimo vam nekoliko prijedloga povoljnih darova koje još uvijek stignete pokloniti i razveseliti vama dragu žensku osobu.

1. Odlazak na kazališnu predstavu

Uz svakodnevni užurbani životni ritam i mnoštvo obaveza, odlazak u kazalište u današnje vrijeme za mnoge je postao luksuz koji si rijetko kada mogu priuštiti. Kako biste razbili svakodnevnu monotoniju, umjesto uobičajenog večernjeg izlaska možete dragu žensku osobu odvesti u kazalište ili joj pokloniti karte za određenu predstavu. Prosječna cijena karte za predstavu iznosi oko 60 kuna, no imajte na umu da u većini kazališta đaci, studenti, umirovljenici i invalidi imaju popuste. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naravno, ako se odlučite na ovakvu vrstu poklona, na vrijeme se raspitajte kakvu vrstu kazališnih predstava ta osoba želi gledati - preferira li radije dramu, komediju ili nešto drugo. Na internetskim stranicama Ministarstva kulture možete vidjeti popis kazališta diljem cijele Hrvatske. Većina kazališta također na vlastitim internetskim stranicama sadrži popis predstava i mogućnost rezervacije karata pa si stoga možete na taj način olakšati potragu za idealnom predstavom. 

2. Ručak ili večera u restoranu

Svatko od nas uživa u ukusnom jelu, tako da odabirom pravog ručka ili večere, sigurno ne možete pogriješiti. Ako niste sigurni gdje izvesti dragu osobu, upravo na Dan žena započinje šesti American Express Tjedan restorana koji će potrajati sve do 17. ožujka. U sklopu te manifestacije nastoji se promovirati gastronomska scena putem 48 restorana koji će u navedenom razdoblju nuditi gostima posebno osmišljene jelovnike. 

Ako nemate preveliki budžet na raspolaganju, srećom na ovaj način svaki jelovnik koji sadrži predjelo, glavno jelo i desert možete dobiti za fiksnu cijenu od 100 kuna. Na taj način moći ćete na sasvim jednostavan način razveseliti drugu osobu, uživati u raznim delicijama i njezinom društvu. Više o Tjednu restorana, ali i pregledu svih jelovnika možete pročitati na portalu Gastro.hr

3. Karanfil ili buket omiljenog cvijeća

Međunarodni dan žena svake godine je uvijek popraćen velikim količinama cvijeća. Iako se nekada ženama na taj dan poklanjao uglavnom crveni karanfil kao simbol Dana žena, danas  se uglavnom daruju i ruže, mimoze te druge vrste cvijeća. Cvijeće je uvijek lijep poklon, a budući da na današnji dan ima posebno značenje, gotovo je postalo i obavezno pokloniti barem jedan cvijet. Ovo je doista idealan poklon jer ga možete pokloniti djevojci s kojom ste tek na početku veze, jednako kao i supruzi nakon nekoliko godina braka. 

U gotovo svakoj cvjećarnici možete pronaći karanfil za cijenu do 10 kuna, dok su popularne ruže gotovo dvaput skuplje. Ako odlučite pokloniti buket, u šarolikojj i bogatoj ponudi možete ga pronaći i za 30 kuna. Ako znate koje je omiljeno cvijeće osobi kojoj ga želite pokloniti, idealna kombinacija bi bila skup nekoliko takvih cvjetova. Ako pak niste sigurni, karanfilom i crvenom ružom kao simbolom ljubavi sigurno nećete pogriješiti.

4. Wellness za opuštanje

Ako želite pokloniti originalan i koristan poklon kako bi vaša voljena osoba dugo pamtila Dan žena, poklonite joj neki od popularnih tretmana u nekom beauty centru. U gotovo svakom većem gradu danas postoji mnoštvo takvih centara koji u svojoj ponudi sadrže opuštajuće kupke, saune te masaže, a koje su idealne za odmor, mir, ugodu i njegu tijela i uma. 

Poznato je kako kupke s raznim eteričnim uljima tjeraju stres, hrane kosu te obnavljaju kožu lica i tijela. Ako se nalazite pod svakodnevnim stresom na poslu, priuštite sebi i vama dragoj osobi ovakvu vrstu savršenog poklona za 8. ožujka kako biste obnovili bolno ili umorno tijelo te se opustili. Ako želite znati više o wellnessu te raznim načinima opuštanja, portal Zdrava Krava donosi vam mnoštvo savjeta.

5. Kozmetički preparati

Dobro je poznato kako pripadnice ženskog spola redovito u svojoj kozmetičkoj torbici sadrže barem nekoliko osnovnih preparata koje uvijek  nose sa sobom. Kupnjom upravo takve vrste poklona ne možete pogriješiti jer je riječ o potrošnom materijalu kojega nikada nije dosta. Ako odlučite pokloniti parfem, potrudite se pronaći najljepši i najmirisniji poklon za voljenu osobu. 

Rumenilo Manhattan Trio Effect u tri nijanse svakom ženskom licu može dati prirodan i sjajan izgled, a možete ga kupiti za 53.90 kuna. Kultna maskara Max Factor 2000 Calorie oduševljava žene diljem svijeta već 20 godina, a možete je kupiti za 68.50 kuna. Ako od kozmetičkih preparata odlučite kupiti ruž za usne, unaprijed provjerite koju boju vama draga osoba voli nositi. Isto vrijedi i za lak za nokte te sjenila. Više o popularnim proljetnim trendovima te beauty proizvodima možete pročitati na portalu Budi.in.

Iako ljubav i zahvalnost dragim osobama u našem životu treba pokazivati tijekom cijele godine, današnji dan ipak pripada isključivo bitnim ženama u vašem životu. Bez obzira na to želite li kupiti poklone ili ne, dragoj osobi dajte do znanja da je cijenite i da vam puno znači. Svaka žena, bez obzira na to je li vam supruga, djevojka, majka, baka, sestra ili prijateljica, svakako će znati cijeniti i najmanji znak pažnje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija