Pametna kuna

Komentari 2

Top tri mjesta na kojima možete povoljno opremiti stan

Top tri mjesta na kojima možete povoljno opremiti stan

Donosimo vam treći nagrađeni članak na temu samostalnog i povoljnog uređenja doma. Doznajte na koji način možete uštedjeti prilikom kupovine novih stvari

Borba s podstanarskim stanovima često zna biti dugogodišnja i mukotrpna. Svjesni ste da ste daleko od konačnog odredišta - svog vlastitog stana ili kuće, a s druge strane ne želite baš sve vrijeme provesti s madracem na podu i stolicom umjesto vješalice. Želite da prostor u kojemu boravite bude ugodan i funkcionalan i da se prije svega vi osjećate dobro. 

Ali, kako opremiti isti taj stan bez da potrošite brdo love ili još važnije, hoćete li biti voljni sve to nositi sa sobom u slučaju preseljenja koje je vrlo vjerojatno? Budući da sam i sama podstanarka, muku sam mučila kako opremiti stan po svom guštu za što manju svotu novca te ovom prilikom donosim nekoliko povoljnih rješenja.

1. Njuškalo

Sve sortiraju po grupama i možete pronaći doista svega. Moja prva potraga na Njuškalu bila je za kuhinjskim stolom i pokazala se jako isplativom. Bilo je potrebno nekoliko poziva da bih pronašla osobu koja je voljna bez neke velike naknade taj isti stol dovesti na moju adresu.

Stol je bio identičan onomu na slici i još uvijek krasi unajmljeni stan, a cijena mu je, moram priznati, bila nerealno niska.

2. Glomazni otpad

Neki će se na ovo možda zgroziti i zapitati kako i zašto. No, kada jednom pronađete super stvar na ogromnoj hrpi otpada koju su ljudi izbacili iz svojih stanova, svaki sljedeći put ćete zastati. Također nemojmo zanemariti činjenicu da je velikoga maha uzela restauracija starih stvari pa čak i prodaja istih po velikim cijenama. Moj prvi ulov bila je stara komoda od punog drveta koju je netko izbacio ispred zgrade. Obična stara komoda sa stakalcima od punog drveta, samim time i poprilično teška.

Nisam bila zadovoljna viđenim te sam se nakon nekoliko članaka i videa na temu ''Uradi sam'' zajedno sa suprugom bacila na posao. Nemojte misliti da je sve bilo sjajno, bilo je boje i po rukama i po podu, ali konačni rezultat se isplatio. I često dok ljudima ne ispričamo cijelu priču o polici, niti ne zamijete da je u pitanju zapravo stara komoda. 

3. Sajmovi

Želite komplet divnih šalica za čaj s čajnikom ili antikno ogledalo? Sajmovi su pravo rješenje za vas. Ne samo što imaju veliki izbor koji ide doslovno od ''igle do lokomotive'' već su i prodavači i kupci naviknuti na cjenkanje. Sajmovi su odlični i za skupljače starog novca i značaka. 

U obzir dakako dolazi i ''trampa'', ako imate nešto što vam više ne koristi i što bi ste željeli baciti svakako dobro razmislite prije toga, nikada ne znate što možete dobiti u zamjenu.